Malu Lenu iz Aranđelovca izujedao je komšijin pas: ovako izgledaju ožiljci!

 

Malu Lenu u selu Ranilović kod Aranđelovca jula ove godine napao je košmijin pas „američki staford“.

– To je bilo strašno. Otkinuo joj je deo obraza. Ujeo za glavu. Sve je visilo. Uvo je posečeno, nos… Na rukama i nogama ima ujede. Unakaženo mi je dete – u panici nam je pričala Marijana Ivanović, majka devojčice Lene Ivanović (7) neposredno pošto ih je zadesila nesreća. I dalje preživljavaju dramu. Lečenje traje i pitanje dokle će Lena morati na terapije. Na sledeću operaciju ide kada napuni osam godina, kroz nekoliko meseci.

– Čeka nas operacija ušne školjke. Prethodne operacije koje je uradio dr Radoje Simić u Beogradu prošle su dobro. Pretpostavke su da neće ostati ožiljci, ali iskreno rečeno sumnjam. Žensko je dete to, znate- priča Marijana u strahu od posledica napada psa. Lena se povremeno trgne u snu. Inače, hrabra je to devojčica. Svašta je izdržala.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Aranđelovcu  imala je do sada 20 terapija. Produženo je na još toliko. Zanimljivo je da je dr Sandra Mitić tog dana tog dana, četvtog septembra ove godine- zapisala sledeće reči..

veliki profesionalac i čovek: dr Sandra Mitić

„Danas smo dobili novog pacijenta. Devojčicu uzrasta sedam godina, koju je 15. jula izujedao komšijski pas „američki staford terijer“ dok  je vozila biciklu. Dete je imalo teške povrede lica, uha ruke i noge. Operisana je u IMD Novi Beograd. Operativne zahvate je predvodio doc dr Radivoje Simić, a ceo tim lekara ostvario neverovatne rezultate. Fascinirana sam istim, kao i dečijom energijom i motivacijom. Pravi primer profesionalizma, timskog rada ljubavi i topline u radu sa decom. Lena je posebno ljupka, otvorena i neustrašiva, delom stečena osobina u porodičnom okruženju, ali u sjajnom radu i atmosferi sa profesionalcima u Institutu za majku i dete. Ponosna na svoje kolege neizmerno. Svi smo danas bili ganuti u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Aranđelovcu. Na nama je „samo“ da utičemo na ožiljke i spremimo je za dalje intervencije“- zapisala je dr Mitić

 
Zaklao bi mi dete

– Zaklao bi mi dete da ga njegova žena nije odvojila. Napao ju je dok je vozila bicikl. Na putu- priča Marijana. Sreća u nesreći je, kaže da je dete sa svojim timom operisao dr Radoje Simić, načelnik Odeljenja plastične hirurgije. On važi za jednog od najboljih dečijih plastičnih hirurga u regionu. Usledile su dve operacije, strah da li je trajno oštećen vid i sluh. Na sreću Lena se dobro oporavlja. Posle tog perioda Lena će biti na programu za operaciju uha.

– Ovde kažu da je ovo što je preživela kao da ju je ujeo lav, a ne pas – kaže Marijana.

 

 

  

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.