I Šemsa pisao Aleksandru Vučiću: Nećemo fašizam u fabrici!

I Industrijski sindikat vojne fabrike koji vodi Dragan Milosavljevic -Šemsa uputio je  Otvoreno pismo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu odbrane, menadžmentu fabrike „Zastava oružje“, javnosti i svim zaposlenima. Prethodno je to, kao što smo preneli uradio i Samostalni sindikat sa potpisom predsednika Dragana Ilića Grbe 

 

Ocrnio ga- Ilić i Milosavljević

„Sitni lični interesi Dragana Ilića, predsednika Samostalnog sindikata „Zastava oružja“ ozbiljno ugrožavaju vitalne interese same vojne fabrike, ali i radnika. U trenucima kada traju ozbiljni pregovori sa jednom stranom zemljom o izvozu kontigenta koji bi fabrici „Zastava oružje“ trebalo da obezbedi dugoročnu stabilizaciju – izaziva se privid „sindikalne revolucije“, kažemo privid, jer odavno je poznato da g. Ilić i njegovi saradnici nemaju više skoro nikakvu stvarnu snagu među radnicima, osim deklarativne- kaže se u otvorenom pismu Industrijskog sindikata vojne fabrike.
„U svom zanosu i stahu od gubljenja dugogodišnjih privlegija, g. Ilić u poslednjem saopštenju, poziva na ODMAZDU protiv oficira Vojske Srbije. Termin koji je u svetu opšteprihvaćen za zlodela fašističke vojske u Drugom svetskom ratu, i koji je najčešće upotrebljavan u proglasima lokalnom stanovništvu od strane nacističke Nemačke, piše dalje u saopštenju“.

Nastavlja se rat u Vojnoj fabrici: pljušte optužbe i krivične prijave!

-Pored toga, ne birajući sredstva – kako bi zaštitio svog saradnika upravnika Kalionice koji je iz objektivnih razloga smenjen g. Ilić, „veliki sindikalni vođa“ gazi po interesima radnika izlažući ih javnoj blamaži. Izvesno je da bi činjenica o unošenju alkohola i njegovoj konzumaciji tokom radnog vremena u Kalinoci ostala unutar kuće, odnosno fabrike, da se nije diglo drvlje i kamenje na rukovodstvo povodom, ponavljamo opravdane smene upravnika Kalionice. Štaviše, on je predstavljen kao da je u sindikalnom svetu ono što je Mesi u fudbalu. Navodno je na njega neko vršio pritiske da se isčlani i pređe u naš sindikat. Da nije tužno bilo bi smešno. Kome na svetu treba takav kadar i to svega neki mesec pred penzijom!? Neka Vam ga.

„Nije upravnik Kalionice u sindikalizmu ono što je Mesi u fudbalu pa da se sa njim prave transferi. Kome treba takav kadar. Neka Vam ga“- poručili iz Industrijskog sindikata

Ali strateško podrivanje fabrike i radnika ne sme se zaboraviti – bar ne u odgovornosti pred pozitivnim zakonima ove države. Radnici su Ilića već osudili time što ga masovno napuštaju, ne želeći da budu „topovsko meso“ za ostvarivanje njegovih ličnih interesa i privilegija- kaže se u otvorenom pismu koje je adresirano na najviše funkcionere u državi..
Industrijski sindikat poziva „rukovodsto fabrike da ne naseda na provokacije pretencioznog sindikalca zagubljenog u sopstvenom egocentrizmu. I da radnicima iz Kalionice izrekne mere upozorenja zbog učinjenih dela, kako ne bi imali lične i materijalne posledice zbog neodgovornog ponašanja sindikalnog kadra iz Samostalnog sindikata“.
-Zaposlene u „Zastava oružju“ pozivamo da se okreneno radu i kreativnosti – da sednemo i vidimo šta i kuda dalje ka boljitku. Što bi rekli srpski seljaci „da vidimo od čega se leba jede“. Dosta nam je komunističkog pristupa sindikalizmu gde pojedinci uživaju sve blagodeti na znoju i muci radnika- kaže se na kraju otvoorenog pisma Industrijskog sindikata i naglašava da „će
uvek podržavati svaki napor menadžmenta usmeren na to da se u fabrici konačno uvede red, da se zna šta je čiji posao, ovlašćenje i odgovornost, da se stane na put javašluku i neradu, da konačno izađemo iz dugogodišnjeg lutanja i da se oslobodimo dogme i diktata samozvanih vođa“.

 

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.