„Ubili je privatni izvršitelji“- slučaj žene sa umrlice na sudu u Strazburu i SAD!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Slučaj pokojne žene čija je umrlica nedavno privukla pažnju građana u Kragujevcu, a posle pisanja našeg portala i čitave Srbije-  završiće na Sudu u Strazburu. Pored njen sin toga planira da povede spor i pred pravosudnim organima Sjedinjenih Američkih Država, saznaje ucentar.rs

Naime, sin Vere Cvetković (88)- na čijoj umrlici je pisalo „Ubili je narodna milicija i privatni izvršitelji“, Petar Cvetković je državljanin SAD. Kako saznajemo tamo je odlučio da pokrene sudski spor protiv privatnih izvršitelja iz Srbije, ali i na sudu za ljudska prava u Strazburu.

Inače, reč je o staroj i uglednoj kragujevačkoj porodici.

Povodom neobičnog slučaja Petar je tada izjavio je za naš list da „ je majka bila stara, ali veoma vitalna žena koju je posebno krasila fizička aktivnost i bistar um- i da to znaju sve komšije“.

-Na umrlici sam jednostavno napisao istinu. Umrla je zbog stresova koje su joj priređivali policajci dolazeći nedeljom popodne na vrata da uručuju pozive i izvršitelji koji su joj od penzije ukupno uzeli više od 300 hiljada dinara za nepostojeće komunalne dugove. Nije mogla to da podnese- kaže Petar.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar