Svečano uručeni indeksi na Ekonomskom fakultetu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ubašti Ekonomskog fakulteta, u prisustvu predstavnika grada i Univerziteta, organizovan je svečani prijem za brucoše, kao i uručenje indeksa.

„Ove godine kada slavimo 60 godina postojanja i rada, jednog od najstarijih fakulteta našeg Univerziteta, vi ste 61. generacija koja nastavlja utabanim stazama ka uspehu, kako ličnom, tako i vaših roditelja, našeg fakulteta, grada Kragujevca i svih gradova iz kojih dolazite“, poručio je dekan dr Petar Veselinović čestitajući početak nove akademske godine.

-Za šest decenija na tom fakultetu diplomiralo je 10 369 studenata, 756 je odbranilo master radove, 146 magistarske teze, a doktoriralo je njih 107. Uspeli smo da akreditujemo dva nova studijska programa na osnovnim i dva nova sa modulima na master akademskim studijama, a stigla je i međunarodna akreditacija za modul Računovodstvo i poslovne finansije u okviru studijskog programa Ekonomija i poslovno upravljanje od strane britanske asocijacije sertifikovanih i ovlašćenih računovođa ACCA-rekao je Veselinović.

Prof. dr Branislav Jeremić potpredsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje poželeo je ovoj generaciji mnogo diplomiranih ekonomista. Državi su potrebna znanja, a ne diplome. Moda je počela u perodu tranzicije kada je školovanje postalo biznis. Nemojte se truditi na ovom fakultetu da dođete do diplome. Potrudite se da dođete do znanja. Država brine o svojim fakultetima i o svojim studentima, a vi ćete to vratiti državi ako tokom godina, koje ovde provedete, dođete do znanja, kazao je Jeremić.

Gradonačelnik Nikola Dašić rekao je brucošima „da su izabrali fakultet koji su odabrali, od svog osnivanja dao veliki doprinos u obrazovanju kompetentnih ekonomista“.

-Krupne promene koje se zbivaju svuda oko nas nameću nove zahteve. Nama su itekako potrebni obrazovani mladi ljudi koji će biti u stanju da se suoče sa izazovima struke i nauke, poručio je brucošima gradonačelnik Nikola Dašić. I kao što ste vi danas ponosni zbog ulaska u akademski svet, uveren sam da će Univerzitet odnosno Ekonomski fakultet biti ponosan na vas, na znanje i diplome koje ćete ovde steći. Entuzijazmom i kreativnošću koju donosi nova generacija, gradićete ne samo svoju ličnu afirmaciju, nego i ugled ove sredine u domaćoj i svetskoj akademskoj zajednici-rekao  je gradonačelnik Dašić.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar