Dobra vest za Kragujevčane-VEKIĆ NOVI MINISTAR ZDRAVLJA?

Najozbiljni kandidat za novog ministra zdravlja posle izbora je Berislav Vekić, profesor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, saznajemo nezvanično

 

Kako saznajemo iz izvora na Medicinskom fakultetu u Kragujevc u novoj vladi Republike Srbije ministar zdravlja biće Berislav Vekić, aktuelni državni sekretar u Ministarstvu zdravlja! Naslednik Zlatibora Lončara,  rođen je 1961.godine, dugo godina je radio u “Dragiša Mišović” u Beogradu, a predaje hirurgiju na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Autor je I koautor velikog broja stručnih radova I studija, usavršavao se u Moskvi, a dobar deo za svoju impresivnu stručnu biografiju Vekić “duguje” i Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

Na ovdašnjem fakultetu takođe predaje kao profesor, ali je velike korake u svojoj karijeri napravio u vreme dok je rektor Univerziteta u Kragujevcu bio prof dr Nebojša Arsenijević.

Izbor Vekića posebno je važan za centralne Srbije u okviru najavljene rekonstrukcije Kliničkog centra “Kragujevac” i investicija vrednih 35 miliona evra, koje će biti uložene od strane Vlade Republike Srbije u ovdašnju zdravstvenu ustanovu.

ucentar.rs 

1 Comment

  1. Miloš
    10/10/2020 - 9:30 am

    Daj Bože, zaslužio je, Vekić je pravi Državnik!

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.