Grom iz vedra neba: Vasiljević podneo ostavku na mesto direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Direktor Instituta za javno zdravlje Dragan Vasiljević podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje ucentar.rs nezvanično od izvora bliskim Ministarstvu zdravlja u čijoj ingerenciji je ova institucija.

On nije obrazložio razloge svoje ostavke.

Dr Vasiljević je poznati srpski nutricionista i profesor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. U javnosti je malo poznata činjenica da je on autor nutricionističkog miksa koji se se koristi u dijetama i lečenju od gojaznosti i prodaje u prodavnicama zdrave hrane širom Srbije.

Inače, radi se o direktoru koji je posebno omiljen kod novinara. U vreme pandemije korona virusa njegovi izveštaji biil su hit na društvenim mrežama.

Nije obrazložio razloge ostavke: dr Dragan Vasiljević

„Doktor Dragan Vasiljević iz Kragujevca, svakodnevno pošalje na desetine poruka novinarima, udruženjima i gradskim zvaničnicima, a svaku završava ohrabrujućim rečima ’’Znanje je moć. Borba traje, korona mora pasti!’’. Nije ovde reč o privatnoj prepisci, već o zvaničnom obaveštavanju javnosti o epidemiološkim podacima kojima raspolaže Institu za javno zdravlje u Kragujevcu, pisao je o njemu portal Nova.rs.

Vasiljević je diretktor instituta i njegov pokušaj smene 2017.godine sprečili su radnici Instituta.

Podršku da on ostane na čelu ove ustanove svojim potpisom dalo je tada 131 od ukupno 135 zaposlenih,  Vasiljević je izašao u javnost sa pismom u kojem piše koja je zapravo njegova „krivica“ i zašto se traži njegova smena.

Među 18 tačaka gde je naveo zašta je „kriv“ kaže da „nije član ni jedne političke stranke“.

Ovoga puta ostavku je podneo sam!

U vreme kada objavljujemo ovaj tekst nismo uspeli da dobijemo njegovu potvrdu i komentar na vest koja je došla do naše redakcije.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar