Hitno saopštenje opštine Knić: Ambulanta u Barama neće biti zatvorena!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Povodom neistina, kako kažu u saopštenju „o zatvaranju ambulante u Barama reagovao je Srećko Ilić, predsednik opštine Knić“.

-Ambulanta u Barama neće biti zatvorena, privremeno ne radi zbog COVIDA, problem je ispolitizovan, građani obmanuti!L až je da se zatvara ambulanta u Barama, zbog epidemije koronavirusa i nedostatka lekara i medicinskog osoblja, ambulanta samo privremeno ne radi. Sramota je da, dok se zdravstveni radnici mesеcima bore sa COVIDOM, pojedine političke partije mešetare, dezinformišu građane i šire paniku– kaže se u hitnom saopštenju predsednika opštine Knić.

Za ambulantu u Barama nabavljen je ogrev, a vreme dok ne radi biće iskorišćeno za adaptaciju mokrih čvorova, krečenje i sređivanje enterijera zgrade u Barama, za šta je resorno ministarstvo izdvojilo 1,5 miliona dinara, kaže se u saopštenju.

-Opština Knić, iako nema direktnu nadležnost nad Domom zdravlja, zbog dobrobiti svojih građana ogromna sredstva ulaže u zdravstvo. U protekle četiri godine izdvojeno je više od 22 miliona dinara, renovirane ambulante u Gruži i Toponici, zgrada Doma zdravlja sa pedijatrijom i Dispanzerom za žene u Kniću… Opština je platila višegodišnje dugove Doma zdravlja u iznosu od preko 560.000 dinara, kupila računarsku opremu, rendgen ploču, automobil– kaže predsednik opštine.

Dalje se navodi da će „samo ćove godine opština Knić iz budžeta izdvojiti oko 8 miliona dinara za funkcionisanje Doma zdravlja, zahvaljujući tome obezbeđena su dva lekara i vozač, angažovani biohemičar, citolog i radiolog“.

-Zdravlje naših građana nam je važno, činimo sve da unapredimo zdravstveni sistem. Opštinsko rukovodstvo je spremno i da organizuje prevoz za pacijente koji se leče u ambulanti u Barama, do ambulante u Toponici. To bi bilo privremeno rešenje dok se Dom zdravlja ne vrati na uobičajeni režim rada i dok ponovo ne bude otvorena ambulanta u Barama. Molimo građane da imaju razumevanje i strpljenje, da uvaže razloge za privremeno zatvaranje ambulante u Barma i da ne nasedaju na laži pojedinih političkih partija, njima je cilj, ne da pomognu i reše problem, već da stvore paniku i haos- piše u saopštenju.

  1. ucentar.rs foto: opština Knićª


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar