I tako… Još jedna nedelja je za nama!

Nedelju za nama obeležio je niz događaja, kako na lokalnom tako i na širem nivou. Portal ucentar.rs beleži, iz dana u dan, lica, događaje, društvena kretanja… U politici, ekonomiji, sportu… Presek bi, prema našem predlogu mogao da izgleda ovako…
28.9.2020. gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić prekinuo višegodišnju „ćutologiju“ svog prethodnika i otvorio vrata kabineta sugrađanima. Kragujevčani tako, prvi put od smene Veroljuba Stevanovića mogu da razgovaraju sa svojim izabranikom na poslednjim izborima.

Gradonačelnik Dašić od danas sa građanima!

29.9.2020.
Nema Kragujevčana koji su bez ogorčenja shvatili da je požar progutao još jedan od svojevrsnih simbola grada. Kuća dr Ilije Kolovića, heroja, ratnika, naučnika i dobročinitelja nestala je u vatrenoj stihiji čiji uzroci ni danas nisu poznati. Prelepo zdanje iz 19. veka nestalo je u plamenu. Lokalni teoretičari zavere, sudeći prema društvenim mrežama, optužuju „građevinsku mafiju“. Vreme i istraga pokazaće da li su bili u pravu.
30.9.20120.
Odakle pare notarima za vilu na Dedinju? Pitanje koje je postavio naš portal uzdrmalo je širu srpsku javnost. Podatak da samo jedan kragujevački „beležnik“ zaradi i do 15 000 evra na mesečnom nivou pokrenulo je lavinu. Podsećanje da jedino mi imamo hrabrosti da pišemo o „nedodirljivima“ poput notara i izvršitelja, čini nas najuticajnijim portalom za samo nekoliko meseci postojanja. Čitaoci znaju zašto.
1.10.2020.
Predsednik Samostalnog sindikata „Zastava oružja“ Dragan Ilić i predsednik Nadzornog odbora vojne fabrike pukovnik Ivica Marjanović nastavili su razmenu međusobnih optužbi i krivičnih prijava. U međuvremenu, radnici treće smene zatečeni su u alkoholisanom stanju na radnom mestu a lider Samostalaca je zbog toga najavio „odmazdu“. Epilog se očekuje.
2.10.2020.
Zapis na umrlici Vere Cvetković u kome se kaže da je „ubijena od strane privatnih izvršitelja“ , epilog će imati na sudu. Naime, sudovi u Strazburu ali i Vašingtonu doneće obavezujuće presude. Sin pokojne Vere, Petar Cvetković, američki je državljanin i neće dozvoliti da se stvari „provuku ispod žita“. Portal Ucentar.rs jedini je pisao o ovom nesvakidašnjem primeru.
3.10.2020.
Danas nema obolelih od Korone u Šumadiji! Naslov koji je obradovao sve pratioce našeg portala.
4.10.2020.
Grba ne sme na TV duel sa Šemsom! Naslov iza koga se krije i najava da naš portal ovih dana pokreće video produkciju. U skladu sa potrebom građana da budu informisani pravovremeno, tačno i hrabro rešili smo da „pustimo korak“ dalje. Kako smo ispod citiranog naslova najavili, kroz nekoliko dana emitujemo prvu emisiju iz naše produkcije. Najavljeni gost je Veroljub Verko Stevanović. Emisiju vodi Srđan Stošić.

1 Comment

  1. iguman
    05/10/2020 - 10:45 am

    Svaka cast za portal. Citam vas svakodnevno. Samo nastavite ovako kako ste poceli i necete imati konkurenciju u Kragujevcu, jer jedino ovde mogu da procitam ono sto drugi ne smeju da objave.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.