Ima li kraja bahaćenju privatnih izvršitelja: JAČI I OD VUČIĆA!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Javni izvršitelj Nikola Žunić obavestio dužnika o načinu naplate pa prekršio rok koji je sam postavio, tvrdi naš sagovornik čiji je identitet poznat našoj redakciji… Blokirali mu firmu koja nije nikada bila u blokadi od 2012.godine! Naš sugražanin najavljuje prijave

 

-Tom ceduljom me je izvršitelj Nikola Žunić obaveštava o pokušaju dostave. Tako saznajem da će isto u roku od tri dana biti istaknuto na oglasnoj tabli suda kao i da će se osmog dana od isticanja smatrati da sam o sadržaju uredno obavešten“, priča naš sagovornik.

On dodaje da je istog trenutka doneo odluku da skrati proceduru i sutra ode na adresu izvršitelja kako bi se sa njim dogovorio „najbržem“ i „najprihvatljivijem“ rešenju. „Ujutro dobijam obaveštenje da je račun firme koju vodim blokiran i da je sa njega skinut iznos od 117. 554 dinara. Novac je otišao izvršitelju Nikoli Žuniću. Malo je reći da sam bio u šoku. Odmah sam otišao kod Žunića“, kaže naš sagovornik ne krijući ogorčenost.

Ne snašlo Vas: kako dug sa 24 hiljade „poraste“ na 117 hiljada dinara

Kako kaže, na ovaj način ne samo da je kazna u iznosu od nešto manje od 25 hiljada dinara porasla na neverovatnih 117 hiljada već je i vrlo ozbiljno narušen poslovni kredibilitet njegove firme koja od 2012. kada je osnovana nikada nije bila u blokadi.

„Pitao sam Žunića kako je moguće da me juče obavesti, zvanično sa pečatom i potpisom, da imam određeni rok od tri i osam dana, a danas mi skida pare sa računa. Nonšalantno i bez detaljnih objašnjenja odgovorio mi je sa „šta je tu sporno, da javni izvršitelji to mogu. Zakon imomogućava“. Nisam mogao da verujem“, u dahu priča naš sugrađanin i čudi se neverovatnom iznosu novca koji mu je skinut u odnosu na visinu kazne.

Ovo je izvršitelj Vidoje Stojković koji je iselio ratnog veterana!

Kaže da mu je izvršitelj Nikola Žunić „objasnio da se radi o troškovima koje je on lično imao, troškovima advokata komunalne firme koja je imala potraživanje kao i nagrada izvršitelja“.

„Nisam znao šta da kažem. Drugi put za pola sata sam ostao bez reči. Sve ovo nema nikakvog smisla, ovo ludilo mora da se zaustavi. Ne znam da li ima kraja bahatosti. Oni su jači od države, Vučića…nemam reči“, kaže naš sagovornik i najavljuje konsultacije sa advokatom. Na osnovu tih konsultacija doneće odluku da li i kome da podnese prijavu .

 

ucentar.rs


ŽUGIĆ: SVE JE PO ZAKONU

Redakcija našeg portala uputila je sledeća pitanja javnom izvršitelju Žugiću:

„Poštovani, molim Vas da za portal Ucentar.rs  odgovorite na sledeća pitanja:

  1. Da li je Vaše postupanje u skladu sa važećim zakonima i propisima u slučaju gde dužnika obaveštavate o izvršenju na način što je obeveštenje ostavljeno u vratima stana, a u kome piše da je rok za reagovanje dužnika 3 i 8 dana a da već narednog dana naplaćujete dug skidanjem sredstava sa računa firme dužnika?
  2. Čemu služe obaveštenje koja šaljete dužnicima ako njihov sadržaj koji ste lično potpisali ne važi?
  3. Da li je tačna tvrdnja mnogobrojnih građana da takva obaveštenja koja potpisuje te a ne poštujete, služe isključivo za podizanje „cene usluga“ koje naplaćujete od dužnika?

Molim Vas da odgovorite u najkraćem roku kako bi javnost bila blagovremeno obaveštena o problemima sa kojima je svakodnevno suočen sve veći broj građana.

S poštovanjem, Srđan Stošić, novinar“.

 

Stigao je odogvor javnog izvršitelja Nikole Žugića koji prenosimo u celosti:

„Poštovani,

Odgovor na vaša pitanja ne možemo Vam precizno dati iz razloga što postoji razlika u tome da li se izvršni postupak vodi na osnovu izvršne ili verodostojne isprave. Zavisno od te činjenice, različito je postupanje javnog izvršitelja u izvršnim postupcima, a sve u skladu sa važećim zakonom o izvršenju i obezbeđenju. Shodno tome potrebno je da precizirate na osnovu koje isprave je pokrenut izvršni postupak.

Srdačan pozdrav“

 P O Z I V 

Šaljite nam svoje priče o problemima sa sudstvom i privatnim izvršiteljima na mejl: redakcija@ucentar.rs

 

  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar