Kako je „pao“ policajac sa 58 kilograma droge u Velikoj Plani!

POLICIJA je u dve odvojene akcije uhapsila policijske službenike – J. B. (37) kod koga je pronađeno 58 kilograma marihuane, kao i S. P. (37), J. S. (36) i D. C. (32) osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja čime su od migranata oduzimali telefone i novac, saopštio je MUP. Obe akcije sprovedene su na osnovu dojava

„Ocinkarili ga“

-Dalje istraga će reći da li je J.B. samo prevozio drogu pošto je imao „značku“ i što je trebalo da mu olakša put da isporuči drogu najverovatnije u Beogradu. Ima indicija da je droga vredna preko 200 hiljada evra bila namenjena inostranstvu- kažu naši izvori iz MUP-a.

Inspektori unutrašnje kontrole dobili su informaciju da J.B. u nedelju uveče kreće na put sa paketima koji su dobro bili zamaskirani u gepeku automobila. Odlučeno je da se zamka postavi na izlazu iz Velike Plane.

-Kada su zaustavili imali su šta i da vide. Niko nije slutio da se radi o tako velikoj količini- kaže naš izvor.

Prodavali mobilne telefone

U drugoj akciji, policija iz Sektora unutrašnje kontrole uhapsila je S.P, J.S. i D.C. koji se terete da su tokom septembra, koristeći službeni položaj i ovlašćenja tokom postupanja, migranatima oduzimali mobilne telefone i novac, o čemu nisu sačinjavali službene spise.

Kako se sumnja, mobilne telefone su potom prodavali

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

ucentar.rs foto: ilustracija MUP 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.