Nikola Dašić: „Nastavljamo uspešnu saradnju sa Vladom Srbije“

„Odluka predsednika Republike Aleksandra Vučića da premijerku Anu Brnabić imenuje za mandatara, za Kragujevac znači nastavak uspešne saradnje sa Vladom Srbije i svim njenim ministarstvima“ – rekao je za RTK gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

On je istakao „da se, uz podršku države, u Kragujevcu realizuje niz kapitalnih projekata, poput izgradnje Palate pravde i Data centra, zahvaljujući kojima će naš grad biti pozicioniran kao pravosudni i IT centar ovog dela Srbije“.

obilazak Palate pravde

-Odluka Vlade Srbije da novcem iz republičkog budžeta u potpunosti bude finansirana izgradnja Palate pravde, koja predstavlja najveći pravosudni projekat u poslednjih nekoliko decenija u našoj zemlji, jasan je pokazatelj da je država prepoznala potencijale za razvoj Kragujevca kao regionalnog centra. To potvrđuje i realizacija još jednog kapitalnog projekta u centru Šumadije, iza kojeg stoji država, a reč je o izgradnji Data centra- rekao je za kragujevačku televiziju Dašić.

On smatra da su ove i druge investicije, između ostalog, rezultat zalaganja premijerke Ane Brnabić, koja je imenovana za mandatara buduće Vlade Srbije.

Nastavak izgradnje Centra za matične ćelije

„Nastavak izgradnje Centara izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija, koja je započeta 2015. godine i još uvek nije završena, jedan je od projekata za koji će rukovodstvo grada Kragujevca tražiti pomoć od nove republičke vlade. Najveći posao u oblasti komunalne privrede je rekonstrukcija kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, što će, kako je ranije najavljeno, biti urađeno uz finansijsku podršku države“- naglasio je gradonačelnik.

Govoreći o stanju u budžetu, gradonačelnik Kragujevca je rekao da su gradske finansije stabilne i da lokalna samouprava, zahvaljujući tome, uspešno prevazilazi pojedine teškoće.

„U toku je projektovanje budžeta za narednu godinu koji će, kako navodi, ispratiti potrebe grada i njegovih stanovnika“, rekoa je Dašić za RTK.

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.