Inspektori „češljaju“ Apoteke Kragujevac, posle pisanja ucentar.rs

Inspektori UKP MUP-a Srbije ovih dana proveraju poslovanje „Apoteka Kragujevac“ na čijem se čelu nalazi Aleksandra Nikolić, saznajemo od dobrobaveštenih izvora

Predistražne radnje su pokrenute po nalogu tužioca Višeg suda u Kraljevu-Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije.

Naš portal nedavno je pisao da je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, ali i veliki broj medija dobio pismo koje je potpisano sa „grupa radnika“.

Pisali mu pismo: Nikola Dašić

-Ovim pismom želimo da Vas upoznamo sa tragičnim stanjem u Apotekarskoj ustanovi Kragujevac koja posluje pod ingerencijom Skupštine grada Kragujevca, pošto je sadašnja direktorka do te mere privatizovala državnu ustanovu- da sve dobija obrise tragikomedije- kažu „radnici“ ove ustanove i naglašavaju da „direktorka Aleksandra Nikolić ima dve sekretarice, dva vozača..“

– Apotekama se zabranjuje da imaju tzv „lekove sa pozitivne liste RFZO“ kako bi privatnici prodavali iste- kaže se u jednoj od optužbi. U pismu se opisuje i razvojni put Aleksandre Nikolić do najmoćnije žene u farmaceutskom svetu u Šumadiji.

-Ona je na to mesto došla kao „posestrima“ narodnog poslanika Đorđa Kosanića iz Palmine „Jedinstvene Srbije“, sa kojim je imala i poslovne odnose (izgradnja zgrade kod KC „Kragujevac“), kasnije se učlanila u SNS i hvalila se da je u rodbinskim vezama sa porodicom Nikolić- što nije tačno. Sve to da bi stvorila manevarski prostor za hajdučiju koju sprovodi, a o čemu se mora obavestiti i MUP Republike Srbije-kaže se u pismu.

Kao primer se ističe saradnja sa privatnom kompanijom „Vega“  iz Valjeva koja se favorizuje prilikom raspisivanja javnih nabavku a o plodonosnosti saradnje, Aleksandre Nikolić i ove kompanije govori činjenica da je „Vega“ u Kragujevcu otvorila 14 apoteka“, kaže se u pismu gradonačelniku.

-O bahatosti govori i činjenica da je jedna od dve sekretarice po zanimanju učiteljica?  Njeni saradnici subotom i nedeljom dolaze na posao na sat vremena a da im se plaća prekovremeni rad? Ljudi koje je školovala Apotekarska ustanova kao stručnjake rade u apotekama u Kniću- kaže se u pismu Nikoli Dašiću i traži se da „stane na put urušavanju Apotekarske ustanove i njenoj uzurpacijji!“.

Nezvanično  inspektori koji rade na suzbijanju visoke korupcije došli u Apoteke Kragujevac- tadi provere poslovanja sa farmaceutskim kućama, ali i određenim imenovanjima i kadrovskim rešenjima.

ucentar.rsLideri u farmaciji u Šumadiji

Nakon dva veka postojanja farmaceutske delatnosti u ovom gradu, Apoteka Kragujevac izrasla je u vodeću farmaceutsku ustanovu u regionu i spada medu četiri najveće državne apotekarske ustanove u Srbiji. Na području Šumadijskog okruga Ustanova ima 28 apoteka u kojima radi oko 160 zaposlenih. U svom sastavu ima ekonomsku, pravnu i IT službu.Ne odgovaraju na poruke 

Direktorka Aleksandra Nikolić nije odgovorila na naše pitanje da li su inspektori MUP-a po nalogu Višeg tužilaštva iz Kraljeva posebnog odeljenja za borbu protiv korpucije proveravali poslovanje „Apoteka Kragujevac“. 

5 Comments

 1. 08/10/2020 - 12:23 pm

  Nista u kragujevcu ne funkcioniše. Razočarenje. Put u dragobraca godinama nije obnovljen. Uprkos pisanju mesta a i marica predsednika mz dragobraca. Nema autobusa, nema prodavnice. A put sami nestani rade. Od pajine pekare do blagovestenska. Molimo da se uradi put. Autobusi prorade i prodavnica da se otvori. Kragujevcanka iz sela dragobraca.

  Reply
 2. Kiki
  08/10/2020 - 2:22 pm

  Cela prica je prenaduvana!
  Stanje nije ni gore ni bolje nego ranijih godina.

  Reply
  • Srdjan Djuric
   12/10/2020 - 2:59 pm

   preuzela ustanovu sa 3 mil. eura na racunima + sve zalihe isplacene , a sada ?

   Reply
 3. Dragisa
  08/10/2020 - 3:54 pm

  Da li ima nesto da SNS nije upropastio cega se dotaknu to uniste unistise nam svadbe rodjendane vasare a nazalost i krsne slave navodno zbog korone koju propagiraju satanisti zarad svojih interesa .

  Reply
 4. Dragana
  08/10/2020 - 5:59 pm

  Pa da krenemo iz Dragobraće prema Korićanima ,u tom naselju nema škole ,čak nema ni pešački prelaz za decu koja putuju u školu,obećavalu kružñi tok ,pa ništa ,deca nam pretrčavaju put da bi otišli u školu policija nam bude malo pa ode,uključenje ka gradu neki put traje po 10min .

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.