Sve o prebijanju i reketiranju vlasnika „Knez Petrola“ u Budvi! (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Crnogorska policija objavila je manji deo snimka otmice i maltertiranja srpskog biznismena Srđana Kneževića, vlasnika Knez petrola, u strogom centru Budve.

Ovaj potez policije u stvari je pokušaj da se zataška uloga Alekse Stankovića u otmici i pokušaju iznude 120.000 evra, tvrde srpski mediji i predstavnici političkih stranaka u Crnoj Gori.

Naime, Aleksa je sin Ivice Stankovića, vrhovnog državnog tužioca Crne Gore i te večeri, 24. avgusta, sve vreme je bio sa mafijašem Milanom Kaloštrovićem, koji na ovim brutalnim snimcima udara i šutira Kneževića.

Za maltretiranje na dve lokacije, u kafiću Hemingvej i obližnjoj zlatari koje trajalo više sati, policija Crne Gore pustila je svega minut i po ukupno. Jano je i zbog čega. Aleksa Stanković, inače, ima veći broj fotografija na kojima se vidi da je u prisnim odnosima s Milom Đukanovićem, pišu mediji.Izjava srpskog biznismena za „Novosti“ o prebijanj i reketiranju- DUG NE POSTOJI!

 

Srđan Knežević: foto privatna arhiva

Inače, SUĐENjE za prebijanje srpskog biznismena Srđana Kneževića, vlasnika „Knez Petrola“, krajem avgusta u Budvi, odloženo je u kotorskom sudu do daljeg, jer je optuženi Milan Kaloštrović iz Petrovca na Moru, u međuvremenu uhapšen u Beogradu!

Ročište je trebalo da se održi u protekli ponedeljak, 5. oktobra, ali je sud obavešten o pritvaranju optuženog u Srbiji!

Ovaj Petrovčanin ušao je ilegalno u našu zemlju, jer je imao zabranu ulaska. Pored toga, kod njega su pronađene lažne Unproforove tablice, a u džipu za čijim je volanom bio, pripadnici MUP Srbije su našli i crnogorsku policijsku uniformu i službenu značku.

– Kod sebe je imao francuski pasoš, a tvrdio je da je u Srbiju ušao jer je došao zbog ljudskih prava – navodi naš izvor. – On se, međutim, nalazi na spisku osoba, koje su opasne po bezbednost Srbije, pa mu je po tom osnovu uskraćen ulazak i boravak.

Inače, Knežević je napadnut 24. avgusta uveče u jednom lokalu u Budvi. Prema rečima srpskog biznismena, Kaloštrović je uz pomoć još nekolicine ljudi pokušao da mu iznudi oko 120.000 evra.

– Te noći oni su pozvali moju suprugu i rekli joj da novac odnese u Ulicu Baje Pivljanina na Dedinju – rekao nam je Knežević i dodao da su ga sve vreme tukli.

Knežević: Govorio je da će da me isecka 

U izjavi koju je Knežević dao crnogorskoj policiji, pored ostalog, on navodi da ga je Kaloštrović odveo do zlatare, koja se nalazi n desetak metara od lokala.

Tu počinje da me vređa, govori mi da će me iseckati, da mu spremim 120.000 evra do ujutru. Nekoliko puta me udara u glavu, ugurao me u zlataru i počeo da me šutira nogama i pesnicama. Sve su to gledala dva čoveka koja su radila u zlatari„, naveo je tada Knežević.

On je, kao ljude, koji su ga napali, pored Kaloštrovića, označio i advokata Aleksu Stankovića, inače sina crnogorskog vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, kao i tužioca Nikolu Boričića.

U ovom trenutku, međutim, kotorsko tužilaštvo zbog ovog događaja i napada na Kneževića goni samo Kaloštrovića. On je, kako prenose crnogorski mediji, policiji i tužilaštvu ispričao da je sa Kneževićem dugo godina bio u prijateljskim i poslovnim odnosima i da mu je biznismen iz Srbije u jednom od zajedničkih poslova ostao dužan.

– Tačno je da smo imali zajedničke poslove pre pet godina, ali ne postoji dug, jer sam sve svoje obaveze izmirio – navodi vlasnik „Knez petrola“.

Crnogorci štite jedni druge

Inspektori budvanske policije pregledali su snimke nadzornih kamera iz lokala „Hemingvej“, gde je navodno došlo do prvog „susreta“. Crnogorski portal „Vijesti“ prenosi reči svog izvora iz policije, koji navodi da se „na snimku vidi da je Kaloštrović dva puta ošamario Kneževića“.

Advokat Aleksa Stanković i tužilac Nikola Boričić negirali su da imaju bilo kakve veze sa pomenutim događajem.

– Sve je notorna neistina. Podneću tužbu protiv Kneževića – rekao je Stanković. – Nije bilo nikakvog incidenta, već samo priče o nekom dugovanju. 

Konferencija za novinare Demokratskog fronta povodom prebijanja i reketiranja vlasnika „Knez Petrola“

MAFIJA NE MOŽE VIŠE DA REKETIRA I PREBIJA PO CRNOG GORI!

– Pozivam Ivicu Stankovića i Milivoja Katnića da ovog trenutka podnesu ostavke. Vlasnik lanca benzinskih pumpi “Knez petrol” 24. avgusta prijavio je da ga je Kaloštrović napao ispred lokala “Hemingvej” i pokušao od njega da iznudi 120.000 evra. Kaloštrović ga je uvukao u jednu zlataru nedaleko od tog kafića i udario više puta – objasnio je Knežević.

U društvu sa Kaloštrovićem bio je Aleksa Stanković, kazao je Milan Knežević na konferenciji za novinare.

Pogledajte video iz obraćanja sa konferencije za štampu ovim povodom:

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar