Sve o hapšenju starešine MUP iz Kragujevca zbog trgovine drogom!

U zajedničkoj akciji  Službe za organizovani kriminal, Službe unutrašnje kontrole MUP- i uz asistenciju inspektora Policijske stanice Kragujevac- u Beogradu su uhapšeni su S.Z., N.Z. i policijski starešina Slaviša Bojković iz Kragujevca, kao orgamizator kriminalne grupe

 

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su trgovali narkoticima, kako je sapšteno- po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK).

Uhapšeni pomoćnik stanice policije Slaviša Bojković

Osumnjičeni su preksinoć uhapšeni prilikom primopredaje oko 100.000 tableta (ksalola) koje su se nalazile u deset kartonskih kutija.

Primopredaja se odvijala tako što je iz jednog putničkog vozila deset kartonskih kutija prebačeno u drugo putničko vozilo u kojem se nalazio S.B. kao organizator i N.Z. kao pripadnik.

Njima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.  Još jedno lice, inače nalazi u bekstvu.

Starešina Slaviša Bojković je pomoćnik komandira u stanici policije „Svetozar Marković“ u Kragujevcu.  Pre oko godinu dana smenjen je sa mesta oficira za vezu. Inače, reč je o visokom funkcioneru Sindikata srpske policije, predsedniku Regionalnog centra i člana Nadzornog odbora.

Funkcioner sindikata

Šverc lekova koje sadrže psihoaktivne supstance su unosan posao. Njihova cena u zemljama zapadne Evrope je višestruko veća nego li u Srbiji- a zarada je slična kao i u trgovini marihuanom. Pored toga, mnogo je lakša za prenos preko granice- a u poslednjih par godina ovo tržište jednostavno je doživelo svoj procvat

U samoj stanici policije ne mogu da veruju da Bojković umešan u trgovinu drogom. Kažu da je dobar kolega, da je svakom izlazio u susret i da nikome „ne ide u glavu da je on šef organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge“, kako tvrdi istraga koja se vodi protiv njega i koja ga je uhvatila na delu, prema saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

ucentar.rs

 

  

4 Comments

 1. Dugi
  10/10/2020 - 10:23 am

  Ocekujemo od Suda da izrekne maksimalne kazne zatvora za ova lica koja „stite“ gradjane ove zemlje ! Bruka!

  Reply
 2. Branko
  10/10/2020 - 10:25 pm

  Ma divota, policija koja hapsi klince za par džointa a oni sami valjaju tone.

  Reply
 3. Necete Dobiti Moje Ime
  11/10/2020 - 11:09 am

  Opste je poznato, iliti javna je tajna da svaki veci grad u Srbiji ima inspektore koji drze trziste skoro svih narkotika, pa tako i u Kragujevcu, jer je mali grad i sve se zna. Hapse se bukvalno samo klinci koji se usude da im budu konkurencija, a nece da rade za njih, dok nesmetano prolaze tone i tone kokaina,heroina, amfetamina itd.

  Nacelnik odeljenja za narkotike u Kragujevcu, Igor, treba da se zapita kako to da je 18 godina na toj poziciji, a trgovina narkoticima cveta, sto na ulici, sto pored skola, sto u kaficima, barovima i klubovima. Racije na klubovima se vrse samo ako taj klub nema dil sa nekim od inspektora za narkotike, odnosno ako taj klub nema dilere koji ce raditi za muriju. I tako to funkcionise duuuuugi niz godina.

  Reply
 4. Dukicca
  12/10/2020 - 1:38 pm

  Na sudjenju osumljičeni Slaviša Bojković izjavio
  “ nije naše našli smo „

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.