Sve o hapšenju starešine MUP iz Kragujevca zbog trgovine drogom!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U zajedničkoj akciji  Službe za organizovani kriminal, Službe unutrašnje kontrole MUP- i uz asistenciju inspektora Policijske stanice Kragujevac- u Beogradu su uhapšeni su S.Z., N.Z. i policijski starešina Slaviša Bojković iz Kragujevca, kao orgamizator kriminalne grupe

 

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su trgovali narkoticima, kako je sapšteno- po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK).

Uhapšeni pomoćnik stanice policije Slaviša Bojković

Osumnjičeni su preksinoć uhapšeni prilikom primopredaje oko 100.000 tableta (ksalola) koje su se nalazile u deset kartonskih kutija.

Primopredaja se odvijala tako što je iz jednog putničkog vozila deset kartonskih kutija prebačeno u drugo putničko vozilo u kojem se nalazio S.B. kao organizator i N.Z. kao pripadnik.

Njima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.  Još jedno lice, inače nalazi u bekstvu.

Starešina Slaviša Bojković je pomoćnik komandira u stanici policije „Svetozar Marković“ u Kragujevcu.  Pre oko godinu dana smenjen je sa mesta oficira za vezu. Inače, reč je o visokom funkcioneru Sindikata srpske policije, predsedniku Regionalnog centra i člana Nadzornog odbora.

Funkcioner sindikata

Šverc lekova koje sadrže psihoaktivne supstance su unosan posao. Njihova cena u zemljama zapadne Evrope je višestruko veća nego li u Srbiji- a zarada je slična kao i u trgovini marihuanom. Pored toga, mnogo je lakša za prenos preko granice- a u poslednjih par godina ovo tržište jednostavno je doživelo svoj procvat

U samoj stanici policije ne mogu da veruju da Bojković umešan u trgovinu drogom. Kažu da je dobar kolega, da je svakom izlazio u susret i da nikome „ne ide u glavu da je on šef organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge“, kako tvrdi istraga koja se vodi protiv njega i koja ga je uhvatila na delu, prema saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

ucentar.rs

 

  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar