Pa ovaj čovek je genije: Zavirite u „Dragančetovo sokače“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zahvaljujuću planinaru Nikolu Gavriloviću iz Aranđelovca koji je fotografijama zabeležio autentičan kutak u selu Zagrađe podno Rudnika- retko ko će ostati ravnodušan

 

foto: Nikola Gavrilović

Za sada nepoznati autor u ovom originalnom performansu poigrao se sa pojavama iz svakodnevice. Nikola ih je nazvao „savremenim krajputašima“.

-Ne znam ko je autor tih „krajputaša“. Na jednom mestu je natpis „Dragančetovo sokoče“, pa otuda i pretpostavljam da je neki Draganče ili je neki Dragan. Bio sam prošle nedelje na kampovanju i planinarenju pa sam prošao kroz selo. Nlaze se duž puta- kaže Nikola.

A u „Dragančetovom sokačetu“u Zagrađu mestu u gornjomilanovačkoj opštini od svojih tri stotine stanovnika niklo je pravo remek delo. U porukama sa savremenih „krajputaša“ ima jednostavno-svega! Britke i duhovite one su ilustrovane maketama sportskih rekvizita za vežbanje, uspomena sa letovanja, zubarske ordinacije, putokaza do mora koje se nalazi  udaljeno 504 kilometara od Zagrađa.. Primetan je i mali oglas u „kome se menja „fića“ za dva manja auta“, Karate klub „Modro oko“, sekend hend… Prodaju se i polovne maske „samo jednom korišćenje“.. Ali tu su i filozofske poruke. Tako je na pažljivo urađenom ramu od bagrema okačena jedna stara torba i na njoj ispisano „Važno je šta je iznutra“.

Naravno, tu je i „telefonska govornica“ sa nacrtanim znakom upozorenja za radioaktivnost- što valjda ukazuje da je u pitanju 5G mreža.

Beskrajno duhovit autor ovog  autentičnog dela ništa nije ostavio slučaju. O tome svedoči i galerija fotografija. I jednostavno volja da posetite ovo mesto sakriveno ispod padina prelepog Rudnika.

ucentar.rs foto: Nikola Gavrilović

  

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar