Umro Boro Drljača -omiljeni pevač Krajišnika!

Večeras je u 79 godini preminuo omiljeni pevač Krajišnika čuveni Boro Drljača.
Rođen je od oca Branka i majke Stoje 1941. godine. Majka mu je ubijena od ustaša tokom Drugog svetskog rata, pre nego što je navršio dve godine. Njegov otac se kasnije oženio drugom ženom, nakon rata.

Bora je osnovnu školu završio u Suvaji nakon čega je otišao kod strica u Bačku Topolu. Tamo je završio srednju poljoprivrednu školu. Nakon završetka srednje škole služio je vojni rok i počeo sa pevanjem. Studirao je agronomiju, koju je apsolvirao, ali nije diplomirao, pošto je po dolasku u  Beograd počeo je da peva u KUD Branko Radičević i Španac.

Siromaštvo je odredilo njegov put jer ga je motivisalo da postane neko i nešto u životu. Prijavio se na audiciju za Radio Beograd koju je položio i ubrzo je njegova muzička karijera krenula uzlaznom putanjom. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi gde ima veliki broj Srba.

Iz prvog braka, sa pokojnom suprugom Vericom, ima dva sina — Vladimira, koji je magistrirao menandžment u Parizu, i Branislava, koji je diplomirao slikarstvo u Beogradu. Bora je teško podneo supruginu smrt jer je u pitanju samoubistvo. Verica je teško bolesna uzela previše sedativa i ostavila je oproštajno pismo u kome nikoga nije krivila za to što je uradila.
Živeo je sa partnerkom Radomirkom Sladić, sve do njene smrti u decembru 2018. godine.Upoznali su se na njegovom koncertu 2007. godine i od tada su bili zajedno.

Drljača u narodu uživao velik ugled. Posebno kod njegovih Krajišnika.

ucentar.rs foto: printscreenLeave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.