Novi skandal: Pronađeno još 14 skica lažnih diploma Šiptara!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako nezvanično saznajemo inspektori MUP Republike Srbije prilikom provere autentičnosti diplome iz 2016.godine, objavljenu na našem portalu, a koja je navodno izdata u saradnji E.C.P.D i Univerziteta u Kragujevcu- pronašli su još 14 skica diploma o položenim doktoratima uglavnom Albanaca sa Kosmeta i Makedonije!

Ključno pitanje: da li su autentični potpisi?

Diplome nisu pečatirane, niti potpisane, urađene su skice, ali su se nalazile u kompjuterima kragujevačkog Univerziteta. Policija je do ovog saznanja došla posle veštačenja servera i hard diskova, a kopije su dostavljene Višem tužilaštvu u Kraljevu- Posebnom odeljenju za organizovani kriminal.

Zašto se koči istraga o diplomama?

Ovo je nastavak afere „šiptarske diplome“, kada nam je izvor iz Ustavnog suda nepriznate države Kosovo dostavio kopiju diplome sa pratećom dokumentacijom Safeta Hodže iz 2016.godine. Na njima su potpisi rektora E.C.P.D i Nebojše Arsenijevića, tadašnjeg rektora Univerziteta u Kragujevcu. Nacionalni savet za visoko obrazovanje Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije u pisanom odgovoru našem portalu odgovorio je da E.C.P.D nije akreditovan ni u Srbiji ni u regionu i da će od nadležnih tražiti hitnu istragu.

Sa druge strane ECPD nam je odgovorio da sporna diploma Safeta Hodže „nije izdata kod njih“.

Naši izvori tvrde da se po nalogu Višeg Tužilaštva u Kraljevu- Posebnog odeljenja za borbu protiv korpucije radi policijska istraga, da su pojedini zaposleni na Univerzitetu saslušani, ali i da postoje određene opstrukcije u ovom predmetu.

Da li je njegov potpis falsifikovan? dr Nebojša Arsenijević

-Ključno je da  se utvrdi autentičnost potpisa na spornoj diplomi! Moguće je da je neko i falsifikovao potpis tadašnjeg rektora dr Nebojše Arsenijevića. Uglavnom do istine je moguće doći ekspertizom, ili tačnije sudskim grafoskopskim veštačenjem. Ta nauka postoji od polovine 17 veka- kaže naš izvor.

Sve u svemu, skice diploma koje su navodno pronađene u kompjuterima Univerziteta i imena kome su bile namenjene otkrivaju i druge smerove u policijskoj istrazi. Na skicama koje su pronađene u kompjuterima Univerziteta u Kragujevcu, tvrde naši izvori- reč je  uglavnom o Albancima sa Kosmeta i iz Makedonije!

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar