OPREZ! Ogroman poskok viđen u Gruži!

Poznati lovac iz gružanskog kraja Milan Kostić upozorio je preko svog fb profila svoje kolege na opasnost da je ova zmija otrovnica i dalje aktivna i da u ovom kraju ima još uvek poskoka.  I to sada sredinom oktobra kada im vreme, što kaže narod-nije… 

Lovac Milan Kostić

-Snimio sam ga tik iznad moje kuće u selu Brestovac. Moja kuća je poslednja ka planini i tu im je stanište. Ali ranije ih nije bilo u ovo vreme- kaže nam Kostić i naglašava da „na fotografiji koju je usnimio poskok izleda malo veće nego što je u pririodi, ali da se svakako radi o „kapitalcu“.

– Dugačak je oko osamdesetak santimetara, a to je maksimalna njihova dužina, ali se razlikuju po debljini. Ovaj je bio baš krupan- kaže Kostić.

Ni najstariji meštani u Gruži  ne pamte da su poskoci bili aktivni u ovo doba. Da se nešto dešava sa prirodom potvrđuju i sami stručnjaci. Oni smatraju da su se stvari poremetile zbog blagih i kratkih zima.

Inače, poskok je otrovna zmija koja raste i do jednog metra. Njeni zubi mogu  biti dugi i do šest santimetara. Izuzetno su smrtonosni.

ucentar.rs 

2 Comments

 1. Ljuba Kg
  12/10/2020 - 8:34 pm

  Odakle vam informacija da zubi poskoka mogu biti dugi i do 6 cm ?

  Reply
 2. Valdo
  14/10/2020 - 9:17 pm

  Bas je ogroman sa 80cm. A i smrtonosan je samo tako, jedva da ubije u Srbiji jednog coveka u 5 godina.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.