Popisuju objekte u Kragujevcu zbog poreza!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na poslednjoj sednici Gradskog veća donet je i zaključak o nastavku popisa nepokretnosti fizičkih lica, na teritoriji grada Kragujevca, radi uvođenja u poresku evidenciju neprijavljenih objekata, kao i objekata za koje se utvrdi veća površina u odnosu na prijavljenu, saopštila je informativna služba.

Naime, na osnovu Odluke Gradskog veća, od 20. septembra 2017. i 11. januara 2018. godine, Gradska poreska uprava je preduzela naložene mere radi popisa nepokretnosti fizičkih lica na teritoriji grada Kragujevca i uvođenja u poresku evidenciju neprijavljenih objekata, kao i objekata za koje se utvrdi veća površina u odnosnu na prijavljenu.

„Kako navedenim popisom nije izvršen kompletan popis, odnosno kontrola svih objekata po mesnim zajednicama, na osnovu ovog Zaključka grad Kragujevac je odlučio da Gradska uprava za javne prihode i inspekcijske poslove nastavi sa sprovođenjem popisa nepokretnosti radi šireg obuhvata poreskih obveznika poreza na imovinu – fizičkih lica na teritoriji grada Kragujevca“-saopšteno je iz SG.

Popis će početi 15. oktobra 2020. godine i trajaće do tri meseca. Po dostavljanju izveštaja o sprovedenom popisu, nadležna petočlana Komisija može predložiti nastavak popisa i u 2021.godini, radi njegovog okončanja.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar