„VULIN RUŠI VUČIĆA!“

Odgovor Novice Antića, predsednika Vojnog sindikata Srbije, na saopštenje Ministarstva odbrane  upućeno  portalu  UCENTAR.RS – od 14 oktobra 2020, objavljujemo takođe u celosti: 

„Sva saopštenja PR službe Aleksandra Vulina, poznatog kao informativna služba Ministarstva odbrane, kao i ovo poslednje, dokaz su da Vulin svakog dana temeljno i marljivo radi na urušavanju ustavnog poretka Srbije i ugleda i rejtinga Predsednika Vučića.

Delimično ću se složiti sa konstatacijom iz ovog neprofesionalnog i politikantskog saopštenja da pripadnici VS nemaju pravo da istupaju u medijima, ali to nikave veze nema sa istupanjem u medijima predstavnika sindikata.

I upravo je ovo suština svog problema koji je proizveo niko drugi nego Aleksandar Vulin uz pomoć svog konsiljera Zorana Lazića.

Skandalozno je da Vulin sa zvaničnog sajta jedne od najvažnijih državnih institucija kakvo je Ministarstvo odbrane, svakog dana promoviše sebe, nasilje, laži, nepoštovanje Ustava i elementarnih ljudskih i građanskih prava i sloboda.

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije

Poslednji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije jasno govori o rezultatima rada Aleksandra Vulina. Koliko god se Predsednik Vučić trudio da Vojsku Srbije i Srbiju prikaže u dobrom svetlu, poput slona u staklarskoj radnji pojavi se Vulin i sve to sruši“.

Laž je da je vojno pravosuđe nezavisno, istina je da ono uopšte ne postoji, o tome je svoju reč dao i Ustavni sud Srbije i sam Zakon o VS. Ali ta sramota naše slavne vojske koju Vulin zove vojnim pravosuđem itekako je zavisno i to od njegovog konsiljera, sekretara Ministarstva odbrane, kome je neposredno potčinjeno i koji njime direktno izdaje naloge za nezakonito postupanje.

Ta sramota od samozvanog vojnog pravosuđa, neustavno i nezakonito, po nalogu pionira JUL-a, onog koji je izbegavao da služi vojsku onda kad je to bilo najpotrebnije, sudila je i osudila slobodu govora koja je jedna od najvrednijih tekovina slobodnog sveta. I da zlo bude veće, za slobodu govora koju jemči Ustav, ovaj put su kao inkvizicija, sudili Predragu Jevtiću, jednom od najboljih starešina koji je od sarajevske vojne škole, kroz sve ratove koje je ova mučenička vojska prošla doživeo da ga Vulin isteruje na ulicu. Da li je to vojska u kojoj želimo da radimo, da li je to Srbija u kojoj želimo da živimo i koju promoviše Predsednik Vučić? Naravno da nije i prirodno je da se tome suprotstavimo, na to nas obavezuje zakletva.

Da se PR služba Aleksandra Vulina, oličena u informativnoj službi Ministarstva odbrane služi lažima, govori i činjenica da su i predsednik i generalni sekretar VSS u vreme nastanka spornog intervjua bili u aktivnoj vojnoj službi, tako da je bilo svejedno ko će taj intervju potpisati u ime Vojnog sindikata Srbije. Suština je upravo u tome da levičar i socijalista Vulin, u praksi zapravo promoviše fašizam i diktaturu uz najteže oblike kršenja Ustava, od Srbije ratifikovanih konvencija Međunarodne organizacije rada i zakona Srbije.

Ovakvim svojim ponašanjem u godinama iza nas, Vulin je naneo nesagledivu štetu ugledu Vojske Srbije i Srbiji u svetu, jer svima svakodnevno pokazuje i dokazuje da je Srbija zemlja u kojoj predstavnici izvršne vlasti i članovi vlade na očigled svih mogu da gaze Ustav i zakone, a da za to nikome ne odgovaraju.

Žao mi je što Vulin ne može sebi da oprosti što mi je otkazom u vojsci omogućio da postanem bolji i uspešniji političar od njega. U tom smislu može biti miran jer pokret Metla 2020, čiji sam bio deo, više ne postoji i nema nikave veze sa mojim sindikalnim radom kome sam posvećen i koji je Vulinu najveći problem.

Nadam se da će Aleksandar Vučić konačno shvatiti da sa ljudima poput Vulina, Srbija nema šta da traži na evropskom putu. O stanju u vojsci pod njegovom upravom suvišno je govoriti, još malo i kako to narod kaže, okačićemo katanac na kapiju“.

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.