Komunalci „satiru“ po Kragujevcu: OSVETA GRADA ZBOG PROTESTA UGOSTITELJA!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Odluka da ugostiteljski objekti od sinoć budu zatvoreni u 21 čas, što je nova mera Kriznog štaba grada u borbi protiv korona virusa- kontrolisana je u jednoj od najmasovnijih združenih akcija komunalne i sanitarne inspekcije i komunalne policije

Protest ugostitelja letos u Kragujevcu

U toku dana organizovane su i vanredne kontrole gde je u trgovinskim i ugostiteljskim objektima proveravano poštovanje propisanih mera  u borbi proitv covida19. Ispisan je veliki broj mandatnih kazni.

Ugostitelji smatraju da je ovo neki vid odmazde iz gradske uprave zbog najavljenog protesta za danas- u 12 časova ispred Skupštine grada.

-Pozivamo sve kragujevačke ugostitelje da sa radnicima, muzičarima, porodicama, prijateljima i sa svima koji se osećaju ugroženo ovom novonastalom situacijom izađu na protest u petak 16.10.2020. god u 12 časova, ispred Opštine u Kragujevcu- glasilo je saopštenje Udruženja ugostitelja u osnivanju.

Kako saznajemo, prethodno je održan sastanak ovog udruženja gde je prisutvovalo nekoliko desetina vlasnika ugostiteljskih objekata u Kragujevcu na kome su usaglašavani i zahtevi. Oni će danas biti uručeni gradonačelniku Nikoli Dašiću. Inače, ovo udruženje u osnivanju slovi za „nezavisno“ u odnosu na gradske vlasti- što je bio i jedan od razloga za njegovo osnivanje!

-Grad je tražio preko posrednika da se protest pomeri za sedam dana. Odbili smo. Mora da se shvati da je dogorelo do nokata. Mesecima ne radimo, ljudi su na ivici propasti. Ovo „tiho ubijanje ugostiteljstva“ mora da prestane“. Ako su rešili da nas zatvore onda neka urade odmah. Svi plaćamo porez, kredite, obaveze. I nismo samo mi pogođeni. Već i poljoprivrednici, trgovine, dobavljači… Ugrožena je egzistencija velikog broja ljudi- kaže jedan od osnivača ovog udruženja.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar