Odlazak anđela: pogibija ostavila večnu prazninu!

Makedonski pop muzičar Toše Proeski, kao rekto ko, imao je blistavu karijeru i nepodeljene simpatije u svim delovima bivše Jugoslavije. Život bez skandala, humanost, nesvakidašnji talenat i posvećenost publici činili su ovog jednostavnog momka posebnim, neodoljivim…

O tome koliko je bio omiljen svedoči i činjenica da ni danas, trinaest godina od tragične pogibije u automobilskoj nesreći, uspomena na njega ne bledi. Malo je međutim poznato da je Todor, kako mu je bilo pravo ime, zapravo sve ove godine počivao u improvizovanoj grobnici u rodnom Kruševu u Severnoj Makedoniji.
Gradonačelnik ovog mesta kaže da se na mestu večne kuće pop legende i danas, trinaest godina od tragedije, okupljaju nebrojani fanovi koji pored drvenog krsta ostavljaju cveće, crteže, poruke ljubavi i plišane igračke čuvajući tako uspomenu na jednu od najvećih zvezda sa ovih prostora. U Krševu tvrde da je grob popularnog Toše posetilo više od milion ljudi sa prostora bivše Jugoslavije. Postoji i spomen soba, soba u kojoj je Toše najviše boravio i koja je praktično ostala netaknuta od momenta kada je poslednji put napustio.
Todor Toše Proeski bio je poznat kao „balkanski anđeo“ i svakako je spadao među najomiljenije ličnosti u regionu. Tragično je izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. na auto-putu Zagreb – Lipovac. Iza Tošeta je ostao ogroman broj nezaboravnih hitova ali se, sudeći prema broju pregleda na YouTube pesma „Bože brani je od zla“ posebno izdvojila sa više od trideset miliona pregleda.
ucentar.rs foto: printscreen balkanica


Ovako je pevao Toše… 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.