Dan za nama.. pucnjava, silovatelju sestara smanjili kaznu, opšti rat komunalaca i ugostitelja!

Upucan, javljeno da je umro- pa „oživeo“!

Aleksandar Šarac

Svakako jedno od glavnih vesti juče bila je pucnjava usred bela dana ispred TC „Ušće“ u Beogradu. Napadnut je Aleksandar Šarac, koji je označen kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe „Pink Panteri“, Nepoznati napadač ispalio mu je dva hica u glavu. Mediji su javili da je preminuo u Urgentnom centru KCK, da bi se kasnije dogodio obrt- lekari su mu spasili život. I dalje je u kritičnom stanju.

Arena ponovo COVID bolnica -moguće uvođenje vanredne situacije u Beogradu

Zbog rasta broja obolelih u našoj zemlji, od ponedeljka Beogradska arena će biti spremna za prijem obolelih od kovida 19. Doktor Vlado Batnožić rekao je za RTS da su kapaciteti Arene prošireni sa novih 150 kreveta, tako da je ukupan broj ležajeva 510. U jednoj smeni biće 30 lekara i 30 medicinskih sestara.

U toku je čišćenje i dezinfekcija Arene – tu su kreveti, kao i sva neophodna dijagnostika. Radiće lekari iz 15 zdravstvenih ustanova u tri smene.

Doktor Vlado Batnožić rekao je za RTS da su kapaciteti Arene prošireni sa novih 150 kreveta, tako da je ukupan broj ležajeva 510, a reč je o dvokrevretnim i trokrevetnim sobama.

Gubi se trag četvorici muškaraca povezanih sa škaljarskim i kavačkim klanom

Za dvojicom Beograđana, Novosađaninom i Podgoričaninom, koji su dovođeni u vezu s kriminalom,  tragaju policija i porodice, a svima se trag izgubio posle egzekucija „škaljaraca“ u Grčkoj

Lazar Vukićević (31), navodni navijač Crvene zvezde, koji je prošle godine preživeo bombaški napad, nestao je pre tri dana u Beogradu i nije jedina osoba koja se dovodila u vezu s podzemljem, a kojoj se u poslednja tri meseca izgubio svaki trag.

Misteriozno su iščezla još trojica muškarca – Podgoričanin Savo L., Novosađanin Ljubomir Lainović i Beograđanin Goran Veličković Goksi, piše Kurir.

Silovatelju sestara Apelacioni sud  u Beogradu smanjio kazne

DANIJEL Žaka (23), iz Markovca kod Vršca, pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu 13 godina zatvora zbog silovanja i obljube svoje dve rođene sestre od 5 i 15 godina.

Ovom odlukom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Danijel, inače ometen u razvoju, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora zbog krivičnih dela silovanje i obljuba nad nemoćnim licem.

– Oštećene su upućene da imovinsko-pravni zahtev ostvaruju u parničnom postupku – navodi se u ovoj odluci Apelacionog suda objavljenoj na njegovom sajtu.

Sud, inače, nije dao obrazloženje ove odluke.

Zlostavljanje devojčica su policiji sredinom decembra 2018. prijavili radnici Specijalne škole u Vršcu, koju starija devojčica, koja je takođe ometena u razvoju, pohađa. Ispričali su da se čudno ponašala u školi, pa je psiholog razgovarao s njom. Kroz priču se saznalo da je brat već duže vreme seksualno zlostavlja.

Danijel je uhapšen 14. decembra u porodičnoj kući u Markovcu, gde živi s roditeljima i još petoro braće i sestara.

– Upravo je u toj kući mesecima silovao svoje sestre. Koristio je priliku kad nikog nije bilo kod kuće – naveli su tada istražni organi, a pišu Novosti.

 

Opšti rat „komunalaca“ i ugostitelja u Kragujevcu 

Miloš Šebek

Vest koja je iz Kragujevca dopsela na stranice nacionalne štampe jeste hapšenje pozantog ugostitelja Jove „Oranice“ i još petoro prisutnih na proslavi u ugostiteljskom objektu. Posle poziva komunalaca intervenisao je MUP, šestoro je rpivedeno kod sudije Prekršajnog suda, a među njima i poznati klupski pevač Miloš Šebek. Pred sudijom su izajvili da se radlo o privatnoj zabavi povodom rođenja deteta. Povod za kontrolu komunalaca bila je odluka Kriznog štaba grada da se ograniči rad ugostiteljskih objekata do 21 čas.

Posle saslušanja kod sudije za Prekršaje svi privedeni pušteni su kući , a preces se natavlja u redovnom postupku.

 

 

u centar.rs foto: printscreen interpolm društvene mreže 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.