Ko su Šiptari čija su imena na „diplomama“ u Kragujevcu: sudije, carinici, profesori..

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Naša otkrića u istraživanju oko afere „šiptarske diplome“ sve više zabrinjavaju-ali i otkrivaju. Među imenima ima sudija Apelacionog suda, visokih carinskih činovnika, profesora Univerziteta nepriznate države Kosovo

Među 14 skica diploma koje se inspektori MUP-a u okviru istrage pronašli u kompjuterima na ovdašnjem Univerzitetu- nalazi se i skica diplome Safeta Hodže, sudije Ustavnog suda nepriznate države Kosovo.

Upravo je to „doktorska diploma“ iz 2016.godine, koju je naš portal objavio kada nam je izvor iz pomenutog Ustavnog suda dostavio njen faksimil- ali tada potpisan i sa pratećom dokumentacijom. Na njoj su pečati ECPD, univerziteta koji kako nam je potvrdio Nacionalni savet za visoko obrazovanje Vlade Republike Srbije „nema akreditaciju, ni kod nas ni u regionu“ i potpis dr Nebojše Arsenijevića, tadašnjeg rektora kragujevačkog Univerziteta. Policija utvrđuje da li su potpisi i pečati na diplomi Hodže- autentični! Doduše, kod skice i „potpisane“ diplome o završenim doktorskim studijama ima neznantnih razlika, a one se odnose na tehničke detalje.

U okviru te istage, veštačenje servera i hard diskova sa Univerziteta došlo se do kopija još – 14 diploma! Naše istraživanje kazuje da većina od onih čija su imena na njima krije svoje bografije, ali ima i onih koji javno otkrivaju povezanost sa EPCD.

Radi se uglavnom o Šiptarima sa Kosmeta, a naše istraživanje – pored pomenute „doktorske diplome“ Safeta Hodže, otkrilo je niz povezanosti ljudi čija su imena na skicama diploma i EPCD.

zvanična bigrafija Hašima Kolakua, sudije nepriznatog Apelacionog suda

Tako je na skici jedne od diploma ime i Hašima Kolakua, sudije Apelacionog suda nepriznate države Kosovo. U njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu kaže se da je diplomirao 1979. godine na Pravnom fakultetu u Prištini, 2006. godine dobija zvanje mastera, a doktorirao je 2012.godine upravo na EPCD, što se potvrđuje i na skici diplome koja je pronađena na Univerzitetu u Kragujevcu.

Hashim Naif Kollaku rođen je u Prizrenu 1961.godine. NA ECPD završio je doktorske studije trećeg stepena sa 180 poena. Naslov doktorske disertacije je „Uloga javnog tužioca u krivičnim postupcima na Kosovu“.

Beskhim Arifi , šef  carine za Kosovsku Mitrovicu u nepriznatoj državi Kosovo.

Među diplomama o položenim doktoratima nalazi se i Beskhim Arifi , šef  carinskog odeljenja za Kosovsku Mitrovicu u nepriznatoj državi Kosovo. Arifi je prema podacima sa skice diplome rođen  29 oktobra 1969.godine, u selu Šupkovac, opština Mitrovica. Na ECPD je završio doktorske studije sa 180 bodova, u zvanju doktora ekonomskih nauka. Naslov doktroske disertacije je „Upravljanje procesom integracija Kosova u EU- ekonomski,  politički i sociološki aspekti pridruživanja EU“.

U jednom istraživanju tamošnjih medija koje se bavi bogatstvom carinskih službenika kaže se da ima prijavljenu kuću vrednu 500 hiljada evra i auto vredan devet hiljada evra.

(nastaviće se)

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar