Oprez: „komunalci“ ponovo večeras u akciji u Kragujevcu!

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskim Skupštini grada Kragujevca-posle večeri zatišja združena akcija komunalne policije i sanitarne i komunalne inspekcije, uz podrušku Policijske Stanice Kragujevac nastavlja se večeras. U nedelju inspekcije sprovode rigoroznu kontrolu poštovanja mera proiv covida19, i odluku Kriznog štaba Skupštine grada Kragujevca – da svi ugostiteljski objekti rade do 21 č.

Inače, ta odluka je izazvala opšte zadovoljstvo svih koji su vezani za ovu granu privrede- a procenjuje se da od nje živi 15 hiljada vlasnika, radnika,  dobavljača i ljudi iz pratećih  usluga.

Posle protesta, preksinoć je došlo i do incindenta prilikom porodične proslave u restoranu „Oranica“ kada je priveden vlasnik J. M. sa još petoro gostiju. Među njima se nalazio  i poznati klupski pevač Miloš Šebek.

Svi oni posle saslušanja kod sudije Prekrršajnog suda pušteni su iz prtivora.

Ugostitelji se žale na drakonske kazne komunalaca, česte kontrole, ali i traže izjednačavanje sa Beogradom, jer smatraju da je su ugostitelji i Kragujevcu u odnosu glavni grad Srbije diskriminisani. Epidemiloška situacija u Beogradu daleko je gora nego li u centralnom gradu Šumadije- a tamošnji objekti rade nesmetano do 23 časa. To je bio i jedan od osnovnih zahteva Udruženja ugostitelja u osnivanju na sastanku sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem i njegovim saradnicima.

ucentar.rs 

3 Comments

 1. Kaca
  19/10/2020 - 1:31 am

  Danas je u dve kafane(restorana) odrzano veselje za veci broj od dozvoljenog,to treba da se podhitno zaustavi her mi Koji se druzimo svih mera zbog tog neodgovornog naroda mi ispastamo,stvarno smo nedisciplovani mama treba uvesti karantin 24/7

  Reply
 2. Dejan
  19/10/2020 - 6:29 am

  Kaco ti si zlo za ovo drustvo, sram te bilo, al imas nekoga al imas porodicu decu bruko jedna.

  Reply
  • DrGagi
   19/10/2020 - 10:07 am

   A sta si ti idiote? Kragujevac posle Beograda ima najviše novozaraženih dnevno i baš zbog porodice i dece treba voditi računa.

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.