Joksa jači od Dašića: Usmeno zabranio predstavu koju je odobrio Krizni štab!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Regionalni ministar prosvete Goran Joksimović zabranio je danas prisustvo publike na predstavi đaka Prve tehničke škole u Kragujevcu i to- na osnovu anonimne prijave. 

Očajna publika ostala u dvorištu škole..

U školi kažu da su imali dozvolu Kriznog štaba Grada Kragujevca na čijem čelu se nalazi gradonačelnik Nikola Dašić, i da su shodno njihovim upustvima sproveli sve propisane epidemiološke mere.

-Neposredno pre početka predstave, Joksimović je došao i saopštio da se na osnovu anonimne prijave zabranjuje prisustvo publike. I pozvao se na telefonski poziv sa državnim sekretarom Ministarstva prosvete. Iako smo sproveli smo sve mere, udaljili stolice na propisnu distancu veliki trud učenika je na ovaj način donekle upropašćen- kažu nam u Prvoj tehničkoj školi.

Oni tvrde i da je regionalni ministar isprva zvao telefonom- da bi se kasnije pojavio u školi i bez pismenog obrazloženja- zabranio prisustvo publike. Navodno je dobio takve instrukcije od viših instanci.

 

Joksimović: „Ništa ja nisam zabranio“

„Ništa ja nisam zabranio. Ja sam samo, u skladu sa obavezama, rekao da nije dozvoljeno organizovati skup za više od trideset ljudi. Oni su predvideli da posetilaca priredbe bude sto. Inače, ovo kažem neformalno jer nemam prava da govorim bez dozvole ministarstva. Obratite se njima, evo vam imena, pa ako dozvole…“
Predstava „Neki novi nastavnici“ spremana je mesec dana i trebalo je da se izvede na Dan škole. Imala je odobrenje Kriznog štaba Grada Kragujevca sa potpisom Gordane Damnjanović, gradske ministarke za zdravstvo.

Između ostalog u rešenju je propisano da priredbu izvodi 20 učenika, koji moraju biti udaljeni na deset metara od publike.

članovi dramske sekcije Prve tehničke škole

Za goste je propisano da stolice moraju biti postavljene na 1,5 metara udaljenosti uz obavezno nošenje maski. I kada su sve- ukupno četiri propisane mere od strane Kriznog štaba ispunjene, Joksimović je na osnovu anonimnog telefonskog poziva zabranio prisustvo publike.

Inače, kako saznajemo, za nekoliko dana pojaviće se snimak predstave na Jutjubu- koji su sama snimala deca, učenici.

Odobrenje Kriznog štaba

Dramska sekcija ove škole, pored obeležavanja važnih datuma duže od decenije se uspešno bavi i humanitarnim radom. Pored zabave i smeha, ovi mladi glumci amateri pomažu svojim sugrađanima. Igrali su za decu bez roditelja, bolesne i siromašne, za porodicu čija je kuća izgorela u požaru. Inače, ova sekcija koja je godinama najbrojnija u Prvoj tehničkoj školi, okuplja učenike i sa svih područja rada.

Pripremanju predstava prisustvuju i bivši učenici ove škole.

 

ucentar.rs 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar