Raspodela podsticajnih sredstava u Topoli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Igor Petrović, predsednik opštine

Predsednik opštine Topola, Igor Petrović potpisao je danas u skupštinskoj sali opštine odluku kojom se odobrava raspodela podsticajnih sredstava za 59 zahteva registrovanih gazdinstava sa teritorije opštine Topola. Ukupan iznos sredstava iz budžeta Opštine Topola za 2020. godinu opredeljenih u ovoj odluci koja predstavlja treći presek podnešenih zahteva za ove namene, iznosi 1.129.194,65 dinara, saopšteno je iz ove opštine.
– Malo duže se čekalo na ovu odluku ali zbog situacije sa aktuelnom pandemijom nije moglo drugačije. Želim da vas obavestim da imamo usaglašen predlog po kome će sve postojeće subvencije, za sledeću godinu biti povećane za skoro 20% u odnosu na ovu godinu. Za narednu godinu takođe, planiramo i podršku za seoski turizam, u visini od oko 150.000 dinara. Iz budžeta opštine, za narednu godinu, za subvencije se planira 12 miliona dinara, plus 3 miliona za ostale potrebe u poljoprivredi, ukupno 15 miliona- rekao je predsednik Petrović prisutnima naglašavajući da  se nada  “ da će u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, završiti projekat navodnjavanja u Blaznavi, Vinči i Plaskovcu“.

-Takođe se nadamo da ćemo dobiti još poljoprivrednih podsticaja. Radarski centar Bukulja će, od sledeće godine, imati automatizovane stanice (izuzev 3-4), čime će se omogućiti bolja, efikasnija i stabilnija protivgradna zaštita – zaključio je predsednik opštine.

Odluka je doneta na osnovu raspisanog Konkursa za izbor korisnika po Programu mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Topola, a na predlog Komisije za izbor korisnika sredstava.
Bespovratna sredstva se isplaćuju nakon donošenja pojedinačnih rešenja predsednika opštine Topola kojima će biti utvrđena prava i obaveze korisnika sredstava. Isplata će biti izvršena na namenski račun korisnika sredstava, upisanih u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

ucentar.rs foto: opština Topola 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar