Svi detalji hapšenja i života uhapšenog Belgijanca u selu kod Kragujevca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meštani sela Veliko Krčmare kod Kragujevca u čudu su posle saznanja da su poslednjih desetak godina bili u kontaktu sa pedofilom i seksualnim prestupnikom Erikom Lamersom (60), koji je u Belgiji označen kao kriminalac, ubica i neonacista. Erik se pre tačno toliko vremena pojavio prvi put u Srbiji

Poslednji put došao je pre mesec dana, a dvadesetak dana kasnije za njim je stigla i poternica Interpola, zbog optužbi za pedofiliju i silovanje.

I pored toga  veliki broj Krčmaraca sklona je da poveruje da je reč o grešci.

Eric Lamers posle hapšenja u Belgiji pre 20 godina

Erik je imao i devojku Marokanku, a koliko se odomaćio ovde govori i činjenica da je od opštine Rače tražio dozvolu da izgradi poslovne prostorije za skladištenje meda. Med je planirao da izvozi u Belgiju  i na savršenom srpskom pregovarao je sa ovdašnjim seljacima o otkupu. I sam lamers je zapatiio pedesetak košnica.

-Firma koju je osnovao zvala se nešto kao Call Plus. Niko nije ni naslutio niti može da poveruje da je reč o kriminalcu. Bio je i ovde u Lovačkom savezu rasPitivao se o lovu i dovođenju lovaca iz Belgije- kaže nam Nenad Đ. Koji je površno poznavao Belgijanca.

Primetno je da niko ne želi da priča pod svojim imenom i prezimenom, a fotografiji i da ne govorimo. Iako su sumnjičavi prema činjenici da je njihov doskorašnji komšija ubica, silovatelj i nacista ovde meštani veruju da će se sve razjasniti i utvrditi njegova nevinost.

Izvor iz istrage nam takođe potvrđuje da se potpuno uklopio u sredinu, da je bio predustretlljiv prema sagovornicima i da se predstavio kao biznismen. Imao je svoje mašine za proizvodnju kajlica koje se koriste pri ugradnji PVC stolarije. Inspektori kragujevačke policije po dojavi Interopola pratili su ga operativno nekoliko dana. Lociran je vrlo brzo, jer je proveravan i prilikom ulaska u Srbiju pre mesec dana-ali tada je bio čist i nije imao nikakav krivični postupak.

Sakrivena kuća u Velikim Krčmarima

Ipak svim našim sagovornicima upada u oči detalj da je njegova kuća bila gotovo nevidljiva sa glavnog puta na brdu Visak. Šipražje i ograda nisu održavani, samo se nazire kapija. Razlog tome vide u činjenici da je Erik Lamers ipak bio spreman da u slučaju pokušaja hapšenja- pobegne preko njiva ispod koje se nalaze sa druge strane kuće koju je kupio pre nekoliko godina.

Zato je kragujevačka policija opkolila kuću u pažljivo organizovanoj akciji.

Oduzeli kompjutere i stvari radi dalje istrage..

Erik nije pružao otpor.i Prema rečima našim izvora nije ni reč progovorio kada je uhapšen. Prilikom potonjeg pretresa kuće zaplenjeni su kompjuter, ali i diskovi koji će biti predmet dalje istrage.

Inače, štampa u Belgiji piše da je reč o vođi jedne zloglasne bande ubica i kriminalaca koji su sejali strah po Belgiji. Erik Lamers, zvani „Zver“, koji je uhapšen u Srbiji, dugo je važio za jednog od glavnih osumnjičenih u slučaju koji još nije rešen.

Brabantske ubice su osamdesetih godina bili banda koja je u krvavim napadima ubila 28 ljudi i širila strah i trepet u celoj zemlji.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar