U Srbiji sledi nova akcija SABLJA2 !?

Posle najave premijerke Ane Brnabić koja je gostujući na televiziji Pink preksinoć rekla da sledi borba protiv organizovanog kriminala kakvu do sada Srbija nije videla i da niko neće biti zaštićen partijskom pripadnošću i predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Instagramu snimak „sa važnom porukom za sve građane Srbije“.

Predsednik je oštro upozorio sve one koji se u našoj zemlji bave kriminalom i najavio opšti rat mafiji.

-.Dok smo se borili za bolji život i standard ljudi, za Kosovo i Metohiju, dok smo se borili za bolji zdravstveni sistem da bismo mogli da lečimo ljude, neki su pomislili da je najisplativiji posao da budu mafijaši, da ubijaju ljude, da otimaju naše građane i da seju strah. Obećavam, pobedićemo ih i to im garantujem. Bez obzira na lične, političke i svake druge posledice – rekao je Vučić.

U međuvremenu, i mediji bliski vladajućoj stranci žestoko su prozvali direktora policije Vladimira Rebića i vođu navijača „Partizana“ Veljka Bjelovuka zvanog Velja Nevolja posle večitog derbija. Njih dvojica su se našli na udaru zbog vređanja i pretnjii igračima „Crvene zvezde“- što su mnogi protumačili kao pripremu terena za ono što sledi.

-U Srbiji se sprema nova „Sablja“ i žestok obračun sa organizovanim kriminalom. Na udaru će se naći pored kriminalnih grupa i korupcija u visokoj politici, privredni kriminal, razne mafije od građevinske do finansijske koja se bavi „pranjem para“. U igri su zvučna imena koja slove da su bliska vladajućoj stranci- kaže naš izvor iz vrha bezbednosnih službi.

„Sablja 2“ kako se nova akcija operativno zove u dogovorima u njenom sprovođenju koordiniše se i sa predstavnicima stranih zemalja koje će dati logistiku u vidu razmene informacija.

-Taj zadatak spovešće novi direktor policije koji će biti čovek od autoriteta i poverenja. Poslednjih meseci specijalni timovi za borbu protiv korupcije obradili su mnogo slučajeva i čeka se samo povoljan trenutak- kaže naš sagovornik.


poslednja vest: Vulin ministar policije!?

Novosti su juče objavile da je sasvim izvesno da će novi ministar policije biti Aleksandar Vulin. U igri oko nagađanja novog prvog čoveka srpske polcije pred danas najavljeno objavljivanje sastava nove vlade su i Ivica Dašić, Bratislav Gašić, ali postoji i mogućnost da Nebojša Stefanović ostane na tom mestu. Ukratko, sve će se znati večeras

 ucentar.rs foto: MUP Srbije 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.