frka u SPS: u Beogradu traže od Dačića da ne bude predsednik Parlamenta!

SPS je degradiran, smatraju članovi beogradskog odbora socijalista. Oni zahtevaju od predsednika SPS Ivice Dačića da nipošto ne prihvati poziv predsednika republike da preuzme mesto prvog čoveka parlamenta. Oni smatraju da je takva odluka degradirajuća i sa sranku ali i za samog Dačića za koga smatraju da zaslužuje uticajnije mesto. Kako prenose neki beogradski mediji, socijalisti će uputiti pismo Ivici Dačiću u kome će zatražiti da se on „zahvali“ Vučiću na ponudi za mesto predsednika Narodne skupštine. Dačić je do sada obavljao funkciju ministra spoljnih poslova i prvog potpredsednika vlade.
Sa druge strane Dačić se zahvalio Vučiću na tom predlogu uz poruku da samo „ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima koji će nas čekati u narednom periodu“.

-Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji, izjavio je za Tanjug Dačić , pošto je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da će aktuelni ministar spoljnih poslova ubuduće biti na čelu novog parlamenta.

ucentar.rs foto: msp

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.