Ovo su sjajni momci iz Čačka- imaju 16 godina dali su oglas i sami zarađuju

Boban Spasojević i Nikola Vasović 16-godišnji učenici  i braća od stričeva iz Čačka rešili su da uzmu stvari u svoje ruke, uhvate se u koštac sa problemima, objave oglas -i sami zarađuju za život.

„Dragi sugrađani, mi smo srednjoškolci koji rade za džeparac i nudimo pomoć u kući, nabavku namirnica, šetamo pse i mačke, cepamo i slažemo drva, rasprememao stare šupe i čistimo dvorišta. Možemo Vam pomoći štošta, ukoliko nas angažujete. Nismo skupi- platite koliko smatrate da smo zaslužili. Boban 0604531002 i Nikola 0692065577“- piše na „oglasu“ papiru formata A4, izrezanom pri dnu tako da zainteresovani mogu da otkinu deo na kome se nalazi broj telefona- a opet oglas ostane neoštećen. Sama ta kreativnost o njima govori mnogo. I tek pošto su krenuli sa radom- eksplodirale su društvene mreže.

„Divnu decu ima Čačak!“

„Blago majci koja ih je rodila“

„Sjajna deca. Poznajem ih“.

To su uglavnom komentari na društvenim mrežama.

-Posla ima da nekada ne možemo da postignemo. Ali tada pozovemo drugove – priča nam Nikola već poslovno. Ljudi zovu, ima dosta i starijih sugrađana kojima je pomoć neophodna. Zadovoljni su zaradom. Ljudima se sviđa da su se tako mladi latili posla, da ne dokoličare..

Ustaju u šest. Tada uključuju telefone i kreću pozivi. Nekome je potrebno kupiti lek, nekome pomoći oko drva sada kada je sezona… Uglavnom uobičajeni kućni poslovi. Nikola Vasović ide na obuku za frizera, sprema se da upiše akademiju. Boban Spasojević je učenik Mašinsko-saobraćajne škole. Imaju, da pnovimo tek- 16 godina.

– Pre nekoliko godina sam operisan. Nisam mogao dovoljno da izbacujem tečnost. Koristim katetere i hteo bih da ih sam nabavljam i ne tražim novac od roditelja. Hoću da upišem i Frizersku akademiju, a novac mi je potreban i za održavanje instrumenta. Sviram saksofon – priča nam Nikola.

Bobanov san je da posle školovanja otvori limarsku radionicu. I sada je polako krenuo da ga ostvaruje. Što učenjem, što zaradom.

Zaista, sjajna deca.

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.