Tužilaštvo i policija ćute zbog prodaje FEP-a u Aranđelovcu: radnici poručuju „Ničija nije gorela do zore“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ako se državno preduzeće  FEP-u iz stečaja proda za 800 hiljada evra, a novi vlasnik „Peštan“ i Božidar Petković iseku hale, a gvožđe, alatnicu,strugove i bakar istog tog „FEP-a“ prodaju za tri miliona evra, kako to da samo tužilaštvu i policiji ništa nije sumnjivo?

Bojan Radović i Božidar Petković

Ovim pitanjem bave se mnogi posle pisanja ucentar.rs! Samo ne oni koji su za to nadležni- sudstvo i policija!

Očaj radnika…

Bivši radnici FEP-a poveli su juče na društvenim mrežama polemiku oko činjenice da im nije isplaćen jedan procenat od ukupnih dugovanja prilikom prodaje, na koju, kako kažu polažu prava.

-Pitam predsednika opštine Aranđelovac kome treba da se obrate bivši radnici elektroporcelana (mislim na one koji su preživeli jer je dosta umrlo u iščekivanju da im njihove mučne plate budu isplaćene)- pitala je javno Gordana Mladenović iz Aranđelovca, Bojana Radovića predsednika opštine grada pod Bukuljom. Ona tvrdi u svojoj javnoj objavi „da je Božidar Petković razrušio FEP u dogovoru sa opštinom a radnicima dao 1 % od ukupnog dugovanja“.

Gde će Vam duša. Ako je uopšte imate, a po svemu sudeći nemate je. Ničija nije gorela do zore pa neće ni Vaša– očajna je Gordana bivša radnica koja javno postavlja pitanje vlastima.

Da podsetimo, Kompanija „Peštan“ postala je vlasnik državnog preduzeće FEP-a nekadašnjeg giganta aranđelovačke privrede koji je zapošljavao oko 1,5 hiljada radnika- za oko 800 hiljada evra. Pre prodaje državna fabrika je bila u stečaju!

Od FEP-a ostalo staro gvožđe posle prodaje..

Kupovinom “FEP-a” Petkoviću i “Peštanu” od ovog državnog preduzeća pripalo je 70 hektara vrednog zemljišta, hala, dva jezera, šuma… U svom istraživanju dokazali smo da je „Peštan“ samo za oko 4 000 tona gvožđa, od kojih je polovina prodata Žarku Musiću, vlasniku preduzeća za otkup sekundarnih sirovina, bakra, strugova, alatnica, elektromotora- zaradio fantastičnih tri miliona evra! Dakle, pored pomenute zemlje, hale, dva jezera, šume-samo na sekundarnim sirovinama od kupovine državnog preduzeća, kada se odbije novac kojim je kupljeno Petković je zaradio – 2,2 miliona evra!

U ovoj najmanju ruku sumnjivoj transakciji u kojoj je neko omogućio kompaniji „Peštan“ da zaradi nekoliko miliona evra „pazaranjem“ državnog preduzeća postavljaju se mnoga pitanja na koje niko od nadležnih -ne odgovara!

Tužilaštvo iako obavezno po zakonu, posle pisanja medija- nije pokrenulo istragu da se preispita stečajni postupak i okolnosti pod kojim je prodato ovo  državno preduzeće.

(nastaviće se)

ucentar.rs 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar