U Gerontološkom centru u Kragujevcu desetak korisnika obolelo od korona virusa.

Prisustvo korona virusa zabeleženo je i u Gerontološkom centru Kragujevac, javlja RTK čiji prilog prenosimo. Na osnovu rezultata uzoraka Instituta za javno zdravlje, 10 korisnika je pozitivno na Kovid 19, a četiri zaposlena su u izolaciji.

Radi se o 10 korisnika koji su pozitivni, dok su četiri radnika te ustanove, dve medicinske sestre i isto toliko negovatelja, u izolaciji.

I pored mera zaštite koju sprovode zaposleni u Gerontološkom centru koristeći zaštitu opremu, Kovid 19 je ušao u paviljon gde su teško pokretni, nepokretni i dementni korisnici.

Protivepidemijske mere u ovoj ustanovi socijalne zaštite su podignute na najviši nivo.

Institut za javno zdravlje Kragujevac daće punu podršku Centru za stare u dezinfekciji objekta, kao i za mere dodatne prevencije.

Gerontološki centar u Kragujevcu imaće i stručnu podršku Kliničkog centra Kragujevac.

Kako bi kragujevački Gerontološki centar nastavio sa uobičajenim radom, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće upućen dopis, u kome bi se tražila saglasnost da ova ustanova socijalne zaštite može da angažuje nove zaposlene, kroz povremene poslove ili preraspodelu kadrova iz drugih ustanova.

RTK-Zorica Stevanović Ranković


Asimptomatični slučajevi 

Zanimljivo je da korisnici koji imaju blage oblike korone nisu imali temperaturu pri svakodnevnom merenju, kažu izvori ucentar.rs Žena koja je prva dobila groznicu i bila pozitivna na testu jima 93 godine i ona je smeštena u kovid ambulanti KC „Kragujevac“

ucentar.rs foto prinskrin RTK

 Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.