Crni petak za direktore u Kragujevcu – odlaze Dunčić, direktorka „Apoteka“, Nenković

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nezvanično, sutra će se promeniti Glavni urbanista grada, direktor JP „Urbanizam Kragujevac“, direktorka „Apoteke Kragujevac“, dok je još uvek neizvesno da li će sa mesta gradskog ministra za komunalnu delatnost biti smenjen Vladimir Maksimović

Već je najavljeno da će se u petak 23. oktobra na sednici  gradskog parlamenta raspravljati o odlukama iz oblasti izbora, imenovanja, postavljenja i razrešenja.

odbio „prijateljski savet“: Dragan Dunčić

Prema nezvaničnim informacijama Glavni urbanista grada Kragujevca više neće biti Aleksandar D. Nenković. Na njegovo mesto je viđen Ivan Marković, takođe diplomirani inženjer arhitekture zaposlen u EPS.

Naši izvori nezvanično kažu i da čelni čovek Javnog preduzeća „Urbanizam Kragujevac“  Novosađanin Dragan Dunčić- odlazi sa funkcije. Dunčić je na ovu funkciju uz mnoge kontraverze imenovan 2017.godine.  Na njegovo mesto, samo smo to uspeli da saznamo- biće postavljena žena arhitekra iz Kragujevca.

Direktor „Apoteka Kragujevac“ Aleksandra Nikolić – kako nezvanično saznajemo sama će podneti ostavku i vratiti se u Klinički centar Kragujevac. Na njeno mesto se pominje kao rešenje Vera Pantović, zaposlena u ovoj ustanovi ali i njena prezimenjakinja Dragan Pantović, načelnica ove ustanove u Kniću.

Čeka smenu: Vladimir Maksimović

-Njih troje su pozvani u Skupštini grada i sa najviših instanci im je preporučeno da podnesu ostavke. Aleksandar Nenković i Jelena Nikolić Petrović su pristali, dok je Dunčić odbio „prijateljski savet“- kaže odlično obavešteni izvor našeg portala.

Kako stvari stoje, izgleda da je odzvonilo i ministrovanju Vladimira Maksimovića, za koga se poslednjih meseci vezuju mnogi skandali i afere. Međutim, činjenica da je Grad Kragujevac morao da plati 187 hiljada evra „penala“ EBRD banci zbog nepovučenih sredstava za kredit od 10 miliona evra biće presudna za smenu ovog člana gradskog veća. Samo je nepoznanica da li će Maksimović biti smenjen na ovoj ili će predlog njegove smene naći na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine grada Kragujevca.

 

 

 

ucentar.rs


USKORO HAPŠENJA PO KRAGUJEVCU!

Inspektori MUP-a Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije mesecima vode istragu u jednom od najvećih gradskih preduzeća u kojoj se kao ishod očekuje najveća korupcionaška afera u poslednjih 20 godina u centralnoj Šumadiji. Inspektorima su iz Beograda date odrešene ruke i uskoro se očekuju-i prva hapšenja.


 

ucentar.rs 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar