Gradonačelnik Kragujevca: podneta krivična prijava zbog urušavanja zgrade „Tržnice“

„Javni pravobranilac grada Kragujevca prikupio je po mom nalogu  dokumnetaciju i nadležnom Tuđilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv odgvoornih za uružavanje dela zida zgrade JKP „Gradske tržnice“. Nemamo razloga da nikoga krijemo niti štitiimo. Ko je kriv odgovaraće“- izjavio je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca povodom skandala koji se dogodio u julu ove godine.

Tada se urušio deo zgrade stare kragujevačke pijace iz 1929.godine. Zgrada se nalazi u okviru Miloševog venca, a urušena je kako se sumnja zato što  su radnici koji je rekonstruišu potkopali temelje i narušilili njenu statiku , Zgrada se nalazi pod  zaštitom države.

ucentar.rsSNIMAK URUŠAVANJA DELA ZGRADE KOJI JE UCENTAR.RS PRVI OBJAVIO5 Comments

 1. Rade
  23/10/2020 - 1:14 pm

  Pa kad se nešto sruši tu je prvo odgovoran onaj ko je overio projekat.Ako je projekat loš i nije predvideo šta treba.Na tabli za izvodjenje piše da je projektant neki Ivan Dimitrijević i ne piše broj licence. Na sajtu Inženjerske Komore Srbije piše da on nema licencu ako je njemu taj Dunčić dao da projektuje, kriv je direktno ovlašćeno lice a to je direktor JP Urbanizam. Nije to mnogo komplikovano za Odluku. I naravno treba smeniti ceo Nadzorni odbor a ne samo direktora !

  Reply
 2. Daca
  23/10/2020 - 8:20 pm

  Mislim da odgovornost ima i Peca iz investicija…Svi treba da lete!

  Reply
 3. Ivan
  23/10/2020 - 9:24 pm

  Sram vas bilo rasulo zivo kako radite bog ce da vam sve vrati.

  Reply
 4. Dusan
  26/10/2020 - 10:01 pm

  A gde je Zavod za zastitu spomenika i direktor sa izjavom „tesko je, ali se desava“? Srusi se Trznica, skrnavi Topola, izbijaju pozari na top lokacijama… Ispitati sve u lancu!!!

  Reply
 5. Ceda Velja
  28/10/2020 - 11:12 am

  Ma kako da nece, evo poverovasmo.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.