Tragedija i skandal! U Jagodini poginuo građevinac pa ga mrtvog prijavili za stalno!

Radnik N.Đ. poginuo je u četvrtak na gradilištu stambeno-poslovnog objekta u ovom gradu. U trenutku teške povrede od koje je istog dana preminuo u KC „Kragujevac“, nesrećni građevinac nije bilo prijavljen na obavezno socijalno osiguranje. Tu prijavu poslodavac, građevinska radnja AK COMPANY VL Vlasotince, podneo je na dan tragedije, 22. oktobra u 14:48 časova, nepun sat nakon pada.
Kako saznajemo istog dana nakon nesreće u kojoj je smrtno stradao N.Đ. inspektor rada Odseka inspekcije rada Jagodine izašao je na lice mesta i izvršio nadzor. U postupku, na osnovu utvrđenih činjenica inspektor je najavio preduzimanje svih neophodnih mera iz domena nadležnosti inspekcije rada.
Mediji prenose da je u poslednje tri godine i devet meseci inspekcija rada izvršila 244.608 nadzora i utvrdila da je „na crno“ radilo 56.843 lica.
ucentar.rs


1 Comment

  1. 25/10/2020 - 9:34 am

    U Srbiji nastrada do 70.radnika godisnje,vecina zbog ne pridrzavanja Mera.Ko je osoba M.F. koja je direktor BZR Srbije I sto vise ne preduzima nepopularne mere za dovodjenje u red te oblasti.Bavi se perifernim stvarima a kljucne ne resava.Inspektora mora da ima vise I da primenjuju zakon na terenu. Imali SMO na jugu Srbije primer Kada je u agenciji za obezbedjenje S.grupa radnik ne prijavljen preminuo,uvili ga i odneli pored reke i prijavili kao nesrecnog ribovolca.Tome neko mora da stan na put,ne mozete da proganjate iskusne vukove u BZR praksi I proterujete zbog nekih tehnoloskih fakulteta I lica bez iskustva,slabite Jos vise sistem koji je decenijama u problemu.Primena Mera bez kompromisa,ovaj pripada partiji e njega ne smemo.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.