Dragan Jovanović uzvratio „udarac“: objavio oslobađujuću presudu za saobraćajku!

Bivši gradonačelnik Topole Dragan Jovanović žestoko je večeras odgovorio na prozivke novog rukovodstva opština Topola, objavivši faksimile presuda da je oslobođen krivice za saobraćajku od čijih posledica je preminuo čovek…

 

„Pogledajte ovu sramnu izjavu opštine Topola koju verovatno ni Gebels ne bi bolje pomislio. Setite se kampanje, rekli su mi da sam lopov da će me strpati u zatvor kad dođu na vlast, kad nema ništa od toga a narod vidi koliko bolesni i siromašni malo da plivamo… i šta sad?!? Govore o nekoj šteti za saobraćajnu nesreću za koju sam se oslobodio krivcia, a evo pogledajte crno-beli sud. Pitam da li sam slobodan kako opština može da bude kriva za vožnju službenim automobilom, pa gospodo da li sada vozite službene automobile ili se vozite putevima?!? Da li je ovo moguće? Pa zar je bilo teško da se javim, ne živim širom sveta, da je ova slobodna kazna izrečena sudu jer je isti sud odlučio da nema krivih… naravno, ovo je bilo potrebno da se obučem , iako na ovako jadan način da kažem ako nisam ukrao opštinski novac sada plaćaju neku štetu zbog mene. Nego gospodo napišite reviziju Vrhovnom sudu ako niste hteli da branite opštinu jer sam vam se dopao u negativnom kontekstu. Stvarno sramota čemu narod služi“… napisao je bivši gradonačelnik Dragan jovanović, na današnje optužbe novih vlasti u varošici pod Oplencem. Jovanović je objavio oslobađujuće presude Višeg i Apelacionog suda.

Prethodno je  Opština Topola saopštila je da je danas stigla presuda Apelacionog suda u Kragujevcu, koja je pravosnažna i kojom je tužena Opština Topola obavezna da tužiocima na ime naknade nematerijalne štete isplati- oko 1,5 miliona dinara na ime duševnog bola porodici Aleksić zbog smrti njihovog oca i supruga Đorđa.

I jedni i drugi objavili presude!

-Podsećamo da je dana 23. februara 2012. godine Dragan Jovanović, tadašnji predsednik opštine Topola, upravljajući vozilom u vlasništvu Opštine Topola, naneo teške telesne povrede pešaku Đorđu Aleksiću iz Blaznave usled kojih je on i preminuo- kaže se u saopštenju.
Opština Topola će, kaže se u saopštenju- u roku određenom presudom isplatiće tužiocima pomenuti iznos, dok  će protiv Dragana Jovanovića, bivšeg predsednika opštine Topola, pokrenuti sudski spor za naknadu štete plaćene tužiocima na osnovu pomenute presude Apelacionog suda u Kragujevcu.

 

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.