Drma se u Kragujevcu- policija češlja i „Energetiku“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Već nekoliko meseci inspektori odeljenja za borbu protiv korupcije „češljaju“ poslovanje  „Energetika DOO“, na čijem čelu se nalazi Milan Ćirović.

-Istaga iako traje nekolko meseci drži se u tajnosti, a poverava se bukvalno sve-nabavke i ugovori unazad nekoliko godina. Ovih nedelja se privodi kraju i Višem tužilaštvu Odeljenju za borbu protiv korpucije u Kraljevu predaju rezutltati predistražnih radnji- kažu naši izvori.

Vladimir Maksinović, gradski minsitar i pomoćnik direktora „Energetike“

„Energetika“ je prethodnih godina kao javno komunalno preduzeće  bila najveći gubitaš u Kragujevcu, a među toplanama – i u samom vrhu u Srbiji.

U tim vremenima direktori su hapšeni, ali su na sudu uglavnom oslobađani od optužbi.

Sadašnji direkotr Milan Ćirovič na čelo gradske toplane došao je 2015 godine, Slovio je u srspkoj štampi za prijatelja tadašnjeg gradonačelnika Radomira Nikolića.

I pre dve godine pominjalo se da se sprema istraga u „Energetici“ oko određenih poslova- od nabavke uglja za grejnu sezonu, preko skladištenja otpada -do određenih nabavki i otpisa određenih količina uglja. Pored toga pominjalo se i  preispitivanja saradnje „Energetike“ sa  firmama koje su osnovane 2015. godine, neposredno pošto je tada 34-godišnji Ćirović imenovan za direktora. On je tada demantovao glasine i rekaa da je reč o deziformacijama. Nikolićev prijatelj i kadar tada je bio vlasnik preduzeća „Termogama“, a jedan od njegovih bliskih ljudi nakon njegovog  naimenovanja osnovao je preduzeće “Hvac euro inžinjering“. U međuvremenu, od te „Istrage“ nije bilo ništa, Ćirović je uznapredovao do jednog najmoćnijh direktora u Kragujevcu, a čak se jedno vreme pominjao i kao kandidat za generelanog direktora „Elektroprivrede Srbije“!

Inače, ovo je i „novi problem“ za Vladimira Maksimovića, gradskog ministra za komunalnu delatnost koji se proteklih meseci našao u središtu nekoliko skandala i o čijoj smeni govori u Kragujevcu posle afere sa „penalima“ ERDB banci od 186 hiljada evra koje grad mora da plati zbog kredita i sredstava koja nisu upotrebljena. Maksimović je godinama na visokoj funkciji u „Energeteci“ gde radi kao pomoćnik direktora za ekonomiju preduzeća.

ucentar.rs 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar