Od danas u celoj Srbiji -ugostitelji rade do 21č?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se naciji danas u 13 časova.

Povod Vučićevog obraćanja je sve gora epidemiološka situacija u Srbiji, jer je prema zvaničnim organima u našoj zemlji juče zabeležen crni rekord- 1.053 novozaraženih, dok je pet pacijenata preminulo. Predsednik će govoriti o novim merama u borbi sa korona virusom.

1 500 zaraženih dnevno- crvena linija!

Kako saznajemo nezvanično, za celu Srbiju ograničiće se rad ugostiteljskih objekta do 21 čas, što je u Kragujevcu na snazi već neko vreme.

To je jedna od mera koju je preporučio Krizni štabn a epidemiolizi su upozorili juče da nam se na „početku trećeg talasa preti najcrnji scenario i kolaps zdravstvenog sistema ukoliko se građani ne pridržavaju epidemioloških mera“.

– Spremamo se za najgori scenario, pratimo šta se dešava i u regionu i Evropi. Mislim da smo se više opustili nego što je trebalo. Srbija još uvek ima dobar rezultat, ali sve može da se promeni ukoliko se ne budu poštovale mere. Apelujem na sve građane da se ne igramo mačke i miša sa merama, jer moramo da mislimo i na pacijente koji boluju i od drugih bolesti – istakao je juče Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije.

ucentar.rs

Kada se uvodi policijski čas?

Policijski čas odnosno ograničavanje kretanja uvodi se onog trenutka kada broj zaraženih od korona virusom pređe 1 500 pacijenata dnevno. U Kriznom štabu saglasni su da je to crvena linija, ali i da veruju da do toga neće doći. Moguća opcija je i uvođenje „ograničenog policijskog časa“, odnosno da se uvede u one gradove i opštine koja su trenutna žarišta

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar