Zoran Đorđević novi direktor „Pošte Srbije“?

Zoran Đorđević, donedavni ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, biće novi direktor Pošte Srbije umesto Mire Petrović, saznaje Direktno.rs. Đorđević je jedan od trojice bivših ministara, uz Ljajića i Šarčevića, koji nije dobio poverenje Vučića u novoj Vladi.

Na njegovo mesto u Vladi Srbije došla Darija Kisić Tepavčević.

Istinomer u njegovoj biografiji navodi da je Đorđević rođen  u 1970. u Beogradu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je po obrazovanju master ekonomskih nauka – “oblast: međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd”. Ističe da je završio Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. Napominje i da završava doktorske studije i “u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad”.

Navodi da je profesionalno iskustvo sticao na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama (Comtrade, Kabel-X…).

U biografiji ističe i da je “usko usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju”. Dodaje da je objavio više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanja.

Ističe da je stekao “više uglednih profesionalnih sertifikata” i da je dobitnik, između ostalih, i nagrade „Mihailo Petrović-Alas“ iz oblasti matematike. Naglašava da je član udruženja Mensa Srbija.

Na funkciju državnog sekretara Ministarstva odbrane postavljen je u septembru 2013. godine.

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Mediji ističu da je pre ove funkcije bio vozač sadašnje guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković.

“U svojoj karijeri on je pre državne funkcije bio stranački vozač guvernerke Jorgovanke Tabaković.” (Blic, 9. 12. 2015. godine)

Za ministra odbrane izabran je 2. marta 2016, nakon što je sa te funkcije smenjen Bratislav Gašić. Tu funkciju zadržao je i u novoj Vladi Srbije, izabranoj u avgustu 2016, da bi u kabinetu premijerke Ane Brnabić, formiranom na leto 2017, nasledio Aleksandra Vulina u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

2 Comments

 1. Bor Boranin
  30/10/2020 - 10:45 am

  ТАКО ЈЕ КАДА НЕМА БОЉЕГ? До скорашњи министар Ђорђевић постављен је за директора Поште Србије. С обзиром да је био квалификовани возач гувернерке Јоргобанке, он, уместо директора за коју функцију нема квалификације, може несметано да разноси пошиљке као самозваног финансисте. Ако је могао директор да буде на силу школовани пензионер М. Кркобабић, који сада развија српско село, што не би могао да буде и Зоран.

  Reply
 2. Natasa
  31/10/2020 - 10:43 am

  Zasto moja cerka, koja je zavrsila srednju saobracajnu skolu tehnicat ptt saobracaja, u Novom Sadu, radila je osam meseci i polozila testiranje da moze dobiti obuku za salter radnika, ne moze vise da radi? Ima nepune 22 godine. Radila je na privremeno povremenim poslovima. Za 24.000,00.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.