Blamovi kragujevačkih političara: Od Džade preko Verka i Goce do Tome!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Svojevremeno je gradonačelnik Prištine pozdravio Patrijarha Pavla rečima: „Dragi naš Pavle, dok nisi postao Pavle češće si nas posećivao“. A drugom prilikom videvši kako se telefaksom šalje za Beograd bitan finansijski dokument  uzviknuo je: „Držte ga. Ostadosmo bez plata“. Palma je odavno u istoriji zajedno sa Betovenom. No gafovima su skloni i šumadijski političari..

„Moram da kažem da je Udruženje paraplegičara i kvadripregličara ove godine stalo na noge“- ovaj „crnjak“ gradske ministarke za zdravstvo u Kragujevcu Gordane Damnjanović zasigurno će ući neformalnu istoriju blamova političara iz Kragujevca!

Strah od kamera, politička doslednost za samopromocijom iliti pak čista nepažnja istkali su mnoge nezaboravne bisere političara iz Kragujevca i Šumadije. Na žalost među njima i one – crne!

Tako je bivši gradonačelnik Kragujevca Živorad Nešić Džada prilikom posete ovdašnjem Udruženju slepih poklonio – televizor u boji!

Živorad Nešić Džada

U to vreme SPS je bio neprikosnoven na političkoj sceni u centralnom gradu Šumadije. Nekih dvadesetak godina kasnije i u drugih političkim okolnostima gradonačelnik Veroljub Stevanović (74) prilikom posete Kragujevcu lidera SDA Sulejmana Ugljanina pozdraviće sa- „Pomaže Bog“.

U skladu sa funkcijom najviše nas je „zasmejavao“ Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije.

Mada je najavljivao da će u Srbiju vratiti originalnu stranicu koja nedostaje u našem Miroslavljevom jevanđelju, u Sankt Peterburgu tada predsedniku Srbije je uručena kopija- koju već Srbija poseduje. Nikolić je, međutim, taj poklon od Rusa, kako bi dočarao njegovu vrednost, uporedio je sa- presađivanjem organa!

– Čini mi se kao da smo jednom teškom bolesniku presadili organ koji će mu pomoći da živi – istakao je Nikolić.

Prilikom dočeka osvajača olimpijskih medalja u Riju u Predsedništvu je pred sportistima izgovorio rečenicu koju je teško razumeti i danas četiri godine kasnije:

– Vi ste se borili najbolje što možete, a to je bilo mnogo bolje od mnogih od vas – rekao je predsednik Nikolić.

I za kraj poređenje Narodne banke Srbije i „laeurata“ Vivaldija ono je što Tomislava Nikolića stavlja na pijedestal vodećeg šumadijskog političara u novijoj istoriji po izrečenim „blamovima“

– Dok sam ovde sedeo i slušao laureate, posebno Vivaldija, palo mi je nešto na um što nisam napisao. Verovatno bi trebalo češće da slušam muziku dok pišem govore… Naime, bez ikakve veze, pale su mi na pamet skraćenice dve institucije – Narodne banke Srbije i Narodne biblioteke Srbije. Obe su NBS – rekao je predsednik Nikolić.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar