Potvrđeno pisanje ucentar.rs: NOTARI KUPILI VILU NA DEDINJU!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Javnobeležnička komora Srbije kupila je vilu na Dedinju u ulici Mačkov kamen broj 14.  Ugovor smo na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja dobili od državnog katastra- RGZ.

Tako je potvrđeno pisanje našeg portala koji je prvi u Srbiji objavio da su notari za svoje sedište pazarili vrednu vilu u elitnom beogradskom naselju.

U dopisu katastra na osnovu  istog zakona koji se odnosi na zaštitu privatnosti  zatamnjeni su podaci o imenima aktera i vrednosti objekta koji se nalazi na teritoriji opštine Savski venac, a cela transakcija odnosi se na nekoliko segmenata.

crno na belo…

Ugovorom od 28. novembra 2018.godine, koji je potpisao predsednik JBK Srbislav Cvejić notari su na Dedinju kupili dve parcele!

Na prvoj ukupne površine sedam ari i 14 metara kvadratnih nalazi se objekat površine 130 kvadrata, zemljište uz zgradu od pet ari i njiva treće klase od 84 kvadrata. Na drugoj parceli nalazi se gradsko građevinsko zemljište od deset kvadrata.

Rešenjem Republičko geodetskog zavoda od 14. decembra iste godine, ove dve parcele spojene su u jednu na osnovu zahteva ovlašćenog notara Zorana Rafailovića. Rafailović je overio sve dokumente u ovoj transakciji.

Koliko je plaćena vila, adaptacija i plac na Dedinju?

Iako je potvrđeno pisanje našeg portala, javnost ostaje uskraćena odgovore za mnoga pitanja. Prvo ne zna se koliko je novaca potrošeno za kupovinu vile, niti pak koliko je uloženo u njenu adaptaciju i naposletku koja je firma izvodila radove.

Ni mi nismo mogli saznamo  od Javnobeležničke komore po Zakonu o slobodnom pristpu informacijama od javnog značaja.

U svom odgovoru notari tvrde da komora nije državna institucija i da tako ne podleže ovom zakonu.

 

sutra: odgovor notara na pitanja o kupovini vile na Dedinju 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar