Danas sahrana našeg Mitropolita i NARODNOG PATRIJARHA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U nastavku Svete liturgije biće služeno opelo, nakon čega će telo blaženopočivšeg Mitropolita biti položeno u grobnicu u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, koju je Vladika za života sebi pripremio

 

Zemni ostaci blaženopočivšeg Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjeni danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Svetu zaupokojenu liturgiju sa početkom u 9 časova služiće Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej uz sasluženje više episkopa naše i drugih Pomjesnih Crkava.

U nastavku Svete liturgije biće služeno opijelo, nakon čega će tijelo blaženopočivšeg Mitropolita biti položeno u grobnicu u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, koju je Vladika za života sebi pripremio.

Mitropolit Amfilohije i Matija Bećković

„U toku Svete liturgije besjediće Njegovo preosveštenstvo Episkop bački Irinej, a nakon opijela Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej, akademik Matija Bećković, Mandatar Zdravko Krivokapić, Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, kao i Administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije“, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Mitropolit Amfilohije preminuo je u petak 30. novembra u KBC Podgorica, nakon čega su njegovi zemni ostaci preneti u Cetinjski manastir, gde je hiljade vernika došlo da da posljednji celiva i uzme blagoslov od svog Arhijereja. Na dan svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca služena je Sveta arhijerejska liturgija u Cetinjskom manastiru, nakon koje je blaženopočivši Mitropolit svečano ispraćen sa Cetinja, a desetine hiljada vernog naroda ga je na kolenima dočekalo u Podgorici. 

tekst i naslovna foto:

ИН4С портал – Вијести Црна Гора | Србија | Српска | Русија | Хроника | Политика | Регион

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег вијека: Данас сахрана нашег Митрополита

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar