Ivan Suvačarević „Jedna priča moje borbe“ (II)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kao što smo ranije najavili nastavljamo sa objavljivanjem delova knjige Kragujevčanina Ivana Suvačarevića „Jedna priča – moje borbe“. Radi se o ispovesti ovog mladog ekonomiste i preduzetnika u kojoj on pokušava da upozna širu javnost sa, kako navodi, „korupcijom i kriminalnom“ u kragujevačkom Centru za socijalni rad „Solidarnost“. Suvačarević već nekoliko godina vodi borbu za svoje roditeljsko pravo da se viđa sa svojom maloletnom ćerkom koje osporava njegova bivša nevenčana supruga. Tvrdi da ona, koristeći svoj uticaj sa pozicije državnog revizora, ucenama i korupcijom utiče na rad Tužilaštva, suda i centra za socijalni rad. U ovom trenutku vodi se spor pred kragujevačkim sudom u kome se razmatra potpuno lišavanje roditeljskog prava autora knjige.
„Tužilac je Centar za socijalni rad Solidarnost. Pokušavaju da me u potpunosti liše roditeljskog prava. U osnovi leži namera da mi se osvete jer sam uspeo da raskrinkam korupciju i kriminal u tom centru. O tome sam javno govorio, obraćao se medijima. Otvorio sam Pandorinu kutiju. To je njihov motiv. Za dete ih nije briga. Da im je stalo do najboljeg interesa deteta, ne bi dozvolili da bude lišeno očinjske ljubavi, igre, zagrljaja… Ne bi dozvolili da živi sa dementnim roditeljima svoje majke i bratom koji je osuđivan za silovanje“, piše u svojoj knjizi koja bi uskoro trebalo da ugleda svetlost dana, Suvačarević. „Spremni su na sve. S obzirom da Kragujevački centar za socijalni rad ne može da daje stručnu procenu i da paralelno bude podnosilac krivične prijave protiv mene, uključili su Centar za socijalni rad iz Knića, koji daje izveštaj sudu o POTPUNOM lišavanju prava na dete, bez da su uopšte  videli dete i mene. KAKO JE TO UOPŠTE MOGUĆE, KAKO TO MOŽE DA PROĐE U JEDNOJ PRAVNOJ ZEMLJI.
Sve vreme radnici centra zapravo nameštaju sve u vezi ovog postupka. Knić su predložili zbog bliskih veza direktora. Inače, sa direktorom centra u Kragujevcu sam u davnašnjem sporu i protiv njega sam podneo krivičnu prijavu. On je dolazio kod mene kući, sa svojim partijskim kolegom i otvoreno mi je tražio novac u zamenu za „stajanje centra na moju stranu“, piše Suvačarević. Tvrdi i da je Tužilaštvo u Kragujevcu odbacilo predmet iako niko nije saslušan. „Predlog su odbacili bez saslušanja tužioca. Kao dokaze sam predložio snimke sa kućnog video nadzora i svedoke. Jedini razlog zbog kojeg to nije bilo dovoljno je uticaj koji je direktor kragujevačkog centra izvršio tamo gde je bilo potrebno. Nikom nije u interesu da se sazna istina jer bi to ugrozilo čitav nakaradni sistem. Većina radnika centra vidi i zna o čemu se radi i jasno su rekli da sam dobar roditelj i da imam sa ćerkom odličan odnos. Zapravo samo par službenica centra , uslovno govoreći, su protiv pozitivne procene o meni. One su ucenjene od strane direktora. Naravno, na ovu temu niko ne sme javno da govori. Sprečava ih zakon ali i konstantan pritisak i pretnje od strane direktora“ piše Ivan Suvačarević u svojoj knjizi koja je u pripremi „Jedna priča – moje borbe“. Suvačarević najavljuje da će prihod od prodaje knjige biti usmeren fondovima i organizacijama koje podržavaju decu i roditelje u, kako kaže, „borbi protiv kriminala i korupcije u centrima za socijalni rad“.
Nastaviće se…


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar