Ko je glavni igrač u trgovini 700 kilograma droge koja je zaplenjena u Aranđelovcu!?

Dragan Đurović (54) označen je kao vođa kriminalne grupe uhapšene u Aranđelovcu u akciji Uprave kriminalističke policije, u kojoj je zaplenjeno 628 kilograma skanka. Kako saznaje “Ekspres”, Đurović je već godinama na meti policije jer je važio za jednog od najjačih šumadijskih narko-dilera i samo se čekao pogodan momenat za njegovo hapšenje.

zaplenjena droga u Aranđelovcu foto: MUP

„Saznanja o narko-poslovima Đurovića policija ima dosta dugo. On je napravio kontakte preko kojih je skank nabavljao iz Albanije. U početku se radilo o manjim količinama, koje je rasturao po Aranđelovcu i okolnim gradovima. Onda je počeo da igra na veliko i da nabavlja veće količine skanka, ali se sa tom količinom okrenuo inostranom tržištu. Najpre zbog daleko veće zarade koju mu je omogućavala prodaja droge van zemlje, ali i zbog straha od saradnje sa lokalnim dilerima iz Aranđelovca. Đurović je bio svestan da bi hapšenje lokalnih dilera policiju moglo da dovede do njega i odvede ga na višegodišnju robiju, a sve to zbog sitne prodaje na grame. Zato se i odlučio na inostrano tržište, a glavni saradnik u tom poslu bio mu je Marko Petrović (34) iz Jelovika, koji je radio kao vozač kamiona. Petrović je godinama radio kao profesionalni šofer, za to vreme promenio je nekoliko autoprevozničkih firmi, upoznao celu Evropu i došao u kontakt sa ljudima po raznim carinskim skladištima, koji su bili zainteresovani za plasiranje droge, odnosno za dalju prodaju. I njemu i Đuroviću je to donosilo veliku zaradu. Policija je imala saznanja o tom poslu, ali se čekao momenat da obojica, kao i ostali saradnici, budu uhvaćeni na delu, sa drogom kao dokaznim materijalom.

opširnije na linku: https://www.ekspres.net/brejking/hronika/tajna-hangara-u-jelovikudopunski video: ovde je policija pronašla drogu u Aranđelovcu: 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.