Preti mu 15 godina robije- građani traže da se pusti na slobodu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dok građani potpisuju peticiju da se Saša Radovanović koji je u Aranđelovcu ubio Dragana Pavlovića pusti da se brani sa slobode- njemu preti 15 godina zatvora!

Toliko zaprećena maksimalna kazna Radovanoviću, pred Višim sudom u Kragujevcu. Iz tužilaštva je saopšteno da se tereti za krivično delo ubistvo za koje je propisana kazna od pet do 15 godina zatvora! Takođe su naglasili da sledi i istraga i veštačenja u kojoj će se utvrditi okolnosti pod kojima se dogodilo ubistvo.

Ubio ga posle brutalnog maltretiranja: ubijeni Dragan Pavlović

Upravo u toj istrazi građani i traže „pravdu za Sašu“. Naime, ukoliko se krivično delo prekvalifikuje u „ubistvo na mah“ njemu preti kazna zatvora od jedne do osam godina!

U svom najnovijem saopštenju Udruženje građana „Sveti Sava“ iz Lazarevca poznato po borbi protiv narkodilera traži za Sašu Radovanovića, koji je nedavno ubio Dragana Pavlovića u Aranđelovcu- fer i pošteno suđenje!

„Saša R. iz Aranđelovca je bio izložen svim oblicima nasilja. U gradu pod Bukuljom većina građana govori da je bio dobar čovek. Ne savršen, čovek kao sa manama ali u duši dobar. Šta je to Sašu R. nateralo da dve porodice zavije u crno?“- pitaju se u ovom udruženju. Oni podeećaju „da Ustav Srbije jasno govori o ljudskim pravima i slobodi“. Da član 23 govori da je ljudsko dostojanstvo neprikosnoveno i da su svi dužni da ga čuvaju i štite, a član 25 da je „psihički i fizički integritet je nepovrediv“.

Traže fer suđenje: UG „Sveti Sava“ bori se protiv narkodilera

„Niko ne bi smeo da bude izložen mučenju, nečovečnom postupanju i kažnjavanju. Član 26 Niko ne može biti držan u ropstvu, ili položaju sličnom ropstvu, zabranjen je prinudni rad, seksualno i ekonomsko iskorišćavanje. Saša R. iz Aranđelovca je bio izložen svim oblicima nasilja. Po njegovom svedočenju, on je te večeri bio izložen fizičkom, psihičkom pa i seksualnom nasilju(ubijeni ga je primoravao na oralni seks) i to ne prvi put do tada“- kažu u UG „Sveti Sava“. Oni kažu i da je bio primoravan da za ubijenog diluje drogu  i „radi u njegovoj laboratoriji gde se ista proizvodila i pakovala“.

-Ta Sašina agonija trajala je od povratka ubijenog iz zatvora. Saša R. je mogao biti svako od nas. Želimo da odgovorni odgovaraju- kaže se u saopštenju UG „Sveti Sava“.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar