U sred afere sa „šiptarskim diplomama“: i Dunčić „školarac“ E.P.C.D!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

I direktor JP „Urbanizam Kragujevac“ Dragan Dunčić, „magistrirao“ je na fakultetu u centru Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (E.C.P.D), stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji. Upravo ovaj „univerzitet“ pominje se u aferi „šiptarske diplome“ koja trese ne samo naš grad i Srbiju- već i ceo region

Pravu pometnju uneo je odgovor Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Vlade Republike Srbije našem portalu u kome se  tvrdi da „univerzitet E.P.C.D nema, niti je ikada imao akreditaciju u Srbiji“.

biografija „mr“ Dragana Dunčića

„Obaveštavamo Vas da „Univerzitet“ ECPD nikada nije bio akreditovan u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju kao ustanova visokog obrazovanja, niti je akreditovao bilo koji studijski program. Na sajtu ECPD se nudi 21 studijski program master studijski program master i doktorskih nivoa. Nijedan od njih nema akreditaciju“- kaže se doslovce u pisanom odgovoru Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje našem portalu!

NSVO: „EPCD nikada nije imao akreditaciju u Srbiji“

Naravno, to ne smeta direktorima i političarima u Kragujevcu da ponosno ističu u svojim oficijalnim biografijama školovanje na „univerzitetu“ koji nikada po saopštenju najvišeg državnog tela za kontrolu rada visokoškolskih ustanova- nije imao validnu verifiikaciju u Srbiji.

„Magistar“ Dunčić kaže u svojoj opširnoj biografiji na zvaničnom sajtu gradskog „Urbanizma“ da je „da je diplomu o završenim međunarodnim postiplomskim studijama završio u Evropskom centru za mir i razvoj Univerziteta za mir i razvoj Ujedinjenih nacija 2011.godine“.

Gradski ministar za prosvetu…

No Dunčić nije usamljeni slučaj. Kako smo ranije pisali i sam gradski ministar za prosvetu Dušan Aleksić Zeka  na sajtu svog pokreta „300 Kragujevčana“ pohvalio se da završava doktorske studije na EPCD. Doduše, u „ministarskoj“ biografiji na sajtu Skupštine grada Kragujevca ovog važnog podatka- nema.

ucentar.rs

 Dunčić na „spisku“ Nikole Dašića

Kako smo i ranije najavili direktor „Urbanizma“ Dunčić našao se spisku za smenu novog gradonačelnika Dašića. Naime, njemu, direktorki „Apotekarske ustanove“ Aleksandri Nikolić i glavnom urbanisti Aleksandru Nenkoviću istoga dana savetovano je „prijateljski“ da podnesu- ostavke. Samo je Dunčić odbio.

Ko je čovek koji je Nikoli Dašiću rekao- NJET!Istraga policije u toku

Inspektori Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a trenutno rade istragu i ispituju da li su saradnjom E.C.P.D i kragujevačkog Univerziteta izdavane potvrde o položenim doktorskim disertacijama u Kragujevcu 2016.godine. Faksimil diploma čija se kopija overena pojavila na našem portalu slovila je na ime Safeta Hodže, sudije Ustavnog suda nepriznate Republike Kosovo. Policija je na hard diskovima Univerziteta u Kragujevcu pronašla još 14 diploma koje nisu overene, niti potpisane. Utvrđuje se da li su potpisi rektora na samoj kopiji diplome i pratećoj dokumentaciji pravi ili falsifikovani. ECPD je demantovao da je izdao spornu diplomu.

  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar