EPS na pisanje ucentar.rs tvrdi: NETAČNO JE DA KOLUBARA PRODAJE LOŠ UGALJ!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Služba za informisanje JP Elektroprivrede Srbije povodom izjave Vigora Majića, direktora Istraživačke stanice Petnica da se u Srbiji prodaje ugalj lošeg kvaliteta koji ima puno gline i koji prodaje „ugljarska mafija“ poslala je svoje reagovanje koje prenosimo intgralno: 

 

„Poštovani,

u nastavku vam šaljemo informaciju JP EPS povodom teksta u kojem ste objavili neosnovane tvrdnje o kvalitetu uglja.

Izneo teško optužbe: Vigor Majić

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ odbacuje optužbe da prodaje ugalj lošeg kvaliteta koji utiče na povećanje zagađenosti vazduha, Ogranak Rudarski basen „Kolubara” nikada građanima i firmama nije prodavao jalovinu sa visokim procentom gline.
RB „Kolubara” posluje sa kupcima uglja koji prilikom potpisivanja ugovora  dobijaju i dekleraciju za asortiman uglja koji pojedinačno kupuju. Svaki asortiman uglja ima posebnu deklaraciju, a takođe svakodnevno se u akreditovanoj laboratoriji radi uzorkovanje i analiza proizvoda.
Svaki kupac uglja ima mogućnost da reklamira proizvod ako isporučeni ugalj ne odgovara standardima po deklaraciji. Komisija Ogranka RB „Kolubara“ reaguje po upućenoj reklamaciji i odlazi do kupca na proveru. O zadovoljstvu kupaca kvalitetom uglja koji se isporučujе iz RB „Kolubara” najbolje svedoči podatak o minimalnom procentu reklamacija nakon dostave na adresu, kao i velika potražnja za našim proizvodom na tržištu. Redovno se pripremaju i izveštaji o reklamiranim količinama. Na osnovu isporuke sušenog uglja procenat odobrenih količina reklamacija u odnosu na ukupno isporučenu za prvih devet meseci 2020. godine je 0,05 odsto, a za isti period odobrenih reklamacija na osnovu isporučenog sirovog uglja je 0,1 odsto.
Ogranak RB „Kolubara“ prodaje ugalj svih asortimana transparentno i javno, putem javnih poziva, posebno za svaku kategoriju kupaca. Većina kupaca prijavljuje se za kupovinu sušenog uglja, asortiman komad i komad – kocka i  sirovog komada. Najveći broj domaćinstava upravo koristi te vrste uglja. Ogranak RB „Kolubara“ radi anketiranje zadovoljstva kupaca i ocene su pozitivne.
Navodi o lošem kvalitetu uglja kao uzroku zagađenja su paušalno iznete tvrdnje bez ikakvih dokaza. Da bi se utvrdio uzrok nekog zagađenja, a posebno aero-zagađenja, potrebne su analize kvaliteta vazduha i praćenje tih rezultata kroz vreme. To rade relevantne institucije, nadležne za zaštitu životne sredine. Pre plasmana kupcima, ugalј prolazi kroz suvu separaciju čime se u najvećoj meri oslobađa od svih primesa.

S poštovanjem,
Sektor za odnose s javnošću JP EPS​ „.

ucentar.rsA evo i teksta koji smo juče objavili u kojima je direktor Istrađivačke stanice Petnica izneo teške optužbe:

Direktor „Petnice“ tvrdi: „Truje nas ugljarska mafija!“ (video)

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar