Ode Maksa „niz vodu“…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Član gradskog veća za komunalnu delatnost Vladimir Maksimović, ukoliko ne prihvati da sam podnese ostavku biće smenjen na sledećoj sednici Skupštine grada koja će biti održana narednih nedelja.

Ovo za naš portal tvrdi izvor iz Skupštine grada Kragujevca.

-Nedavno je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić upitao Maksimovića „da li misli da treba da podnese ostavku?“. Odgovorio je da „je njegov stav da ne treba“- kaže nam isti izvor. Prema njegovim rečima, ukoliko se taj scenario ne ostvari on će biti smenjen na sledećem zasedanju gradskog parlamenta. Po sličnom „receptu“ ostavke su podneli Glavni urbanista Aleksandar Nenković i Aleksandra Nikolić, direktor „Apoteka Kragujevac“

Razlog: ugovor sa EBRD

Grad platio EBRD 187 hiljada evra „penala“…

Ključni razlog za smenu gradskog ministra za komunalije biće nepovoljan ugovor za Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u visini od 10 miliona evra. Kako nam je potvrdio dr Nenad Stanišić, član Gradskog veća za finansije u Kragujevcu- Grad je platio 187 hiljada evra „penala“ zbog kredita od 10 miliona evra. „Penali“ se plaćaju zbog rezervisanih sredstava koja nisu iskorišćena za projekte i radi se na tome da se, u najmanju ruku čudna klauzula ugovora sa EBRD promeni.

Istraga u „Energetici“

Funkcija u „Enrgetici“ koja je pod istragom UKP

Međutim, Maksimoviću ni mnoge druge stvari ne idu na ruku. U gradskoj „Energetici“ pripadnici UKP Odeljenja za borbu protiv korupcije već mesecima „češljaju“ poslovanje ovog preduzeća. Pored Milana Ćirovića, generalnog direktora, na udaru istrage je i sam Maksimović, koji se trenutno u gradskoj toplani nalazi na mestu pomoćnika direktora ekonomije!

U gradu se pronela vest da je „istraga zaustavljena intervencijom iz Beograda“ – međutim kako trenutno stoje stvari naši izvori u MUP kažu „da od toga nema ništa“. (o tome ćemo opširnije u narednim danima).

Povrh svega, Maksimovića prati i niz drugih skandala. Od kada je 2017.godine osnovao stranku Jaka Srbija, kao slovačku nacionalnu manjinu u trenutku kada je u Kragujevcu živelo 16 Slovaka- njegova politička i profesionalna karijera krenula je uzbrdo a postao je i gradski ministar za održi razvoj u Skupštini Grada Kragujevca. Gromoglasno je najavljivao kapitalne projekte za grad koji su se našli u ćorsokaku.  Upravo zbog tih projekata Kragujevac je platio 187 hiljada evra „penala“- a najgore je tu nije kraj. Kragujevac EBRD po istom ugovoru može da isplati još nekoliko stotina hiljada evra, ukoliko se nepovoljni ugovor ne aneksira, pošto je nemoguće zbog imovinskih odnosa realizovati projekte, kažu u Skupštini grada.

ucentar.rs

Svi skandali Maksimovića: prozvan za „reket“

Osnovao stranku slovačke nacionalne manjine iako u Kragujevcu u tom trenutku živelo 16 Slovaka

Agencija ispituje da li je u sukobu interesa pošto je istovremeno gradski ministar za komunalije i vlasnik lokala u centru grada u kome se nalazi kafić.

Kredit od 10 miliona evra sa EBRD po kome Grad Kragujevac plaća 0, 5 odsto „penala“ ukoliko se ne povuku rezervisana sredstva za projekte koji nisu realizovani. Do sada je praktično bačeno 187 hiljada evra gradskih para.

UKP vodi istragu u „Energetici“ gde je trenutno direktor za ekonomiju

Kupio lokal u centru grada pre nekoliko meseci 

Javno prozvan od vlasnika lokala u Pešačkoj zoni da je tražio 500 evra „reketa“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar