Krivična prijava protiv Petka i „Peštana“- zbog prodaje starog gvožđa iz FEP-a!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Preduzeće „Biz metali“ koje je otkupilo sekundarne sirovine iz nekadašnjeg giganta aranđelovačke privrede fabrike elektroporcelana „FEP“ podnelo je krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Kraljevu Odeljenju za borbu protiv korupcije protiv novih vlasnika – kompanije „Peštan“ i Božidara Petkovića. Samo na prodaji starog gvožđa i sirovina zaradili 2,2 miliona evra. Otvaranje „Pandorine kutije“ privatizacije državnog preduzeća

Božidar Petković, vlasnik „Peštana“

Naime, preduzeće čiji je vlasnik Žarko Musić tužilo je „Peštan“ zbog pogrešno obračunatih faktura i neplaćenih računa. Na taj način, kaže se u prijavi  „Peštan“ i Božidar Petković oštetili su ovo preduzeće za ukupno 33 miliona dinara. Inače, Musićeva kompanija otkupila je sekundarne sirovine od „Peštana“ prethodnih godina u vrednosti od oko tri miliona evra.

-Ovim se otvara „pandorina kutija“ oko prodaje FEP-a koji je iz stečaja kupljen za oko 800 hiljadu evra. Petković je samo na prodaji starog gvožđa od isečenih hala i alata, elektromaterijala i mašina zaradio oko 2,2 miliona evra-u odnosu na cenu koja je plaćena za državno preduzeće.

FEP danas…

Pored toga, Petkoviću i „Peštanu“ ostala je vredna industrijska zemlja oko 70 hektara, hala, šuma, dva jezera..-kaže nam čovek koji je dostavio kopiju krivične prijave „Biz metala“.

Ovih dana u pripremi je i prijava Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u kojoj će se tražiti preispitivanje kompletne kupovine „FEP-a kao i “uloge stečajnog upravnika, procenitelja i okolnosti pod kojima je prodat za 800 hiljada evra.

-Jednostavno, neko je dozvolio da Petković i „Peštan“ zarade milione evra na prodaji državne imovine- kaže naš izvor .

Ucentar.rs

 


foto galerija: Ovo je ostalo od nekadašnjeg giganta „FEP-a“ koji je zapošljavao 1 500 radnika u Aranđelovcu. Novi vlasnik „Peštan“ i Božidar Petković samo na starom gvožđu i sekundarnim sirovinama zaradilli 2,2 miliona evra


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar