Krivična prijava protiv Petka i „Peštana“- zbog prodaje starog gvožđa iz FEP-a!

Preduzeće „Biz metali“ koje je otkupilo sekundarne sirovine iz nekadašnjeg giganta aranđelovačke privrede fabrike elektroporcelana „FEP“ podnelo je krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Kraljevu Odeljenju za borbu protiv korupcije protiv novih vlasnika – kompanije „Peštan“ i Božidara Petkovića. Samo na prodaji starog gvožđa i sirovina zaradili 2,2 miliona evra. Otvaranje „Pandorine kutije“ privatizacije državnog preduzeća

Božidar Petković, vlasnik „Peštana“

Naime, preduzeće čiji je vlasnik Žarko Musić tužilo je „Peštan“ zbog pogrešno obračunatih faktura i neplaćenih računa. Na taj način, kaže se u prijavi  „Peštan“ i Božidar Petković oštetili su ovo preduzeće za ukupno 33 miliona dinara. Inače, Musićeva kompanija otkupila je sekundarne sirovine od „Peštana“ prethodnih godina u vrednosti od oko tri miliona evra.

-Ovim se otvara „pandorina kutija“ oko prodaje FEP-a koji je iz stečaja kupljen za oko 800 hiljadu evra. Petković je samo na prodaji starog gvožđa od isečenih hala i alata, elektromaterijala i mašina zaradio oko 2,2 miliona evra-u odnosu na cenu koja je plaćena za državno preduzeće.

FEP danas…

Pored toga, Petkoviću i „Peštanu“ ostala je vredna industrijska zemlja oko 70 hektara, hala, šuma, dva jezera..-kaže nam čovek koji je dostavio kopiju krivične prijave „Biz metala“.

Ovih dana u pripremi je i prijava Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u kojoj će se tražiti preispitivanje kompletne kupovine „FEP-a kao i “uloge stečajnog upravnika, procenitelja i okolnosti pod kojima je prodat za 800 hiljada evra.

-Jednostavno, neko je dozvolio da Petković i „Peštan“ zarade milione evra na prodaji državne imovine- kaže naš izvor .

Ucentar.rs

 


foto galerija: Ovo je ostalo od nekadašnjeg giganta „FEP-a“ koji je zapošljavao 1 500 radnika u Aranđelovcu. Novi vlasnik „Peštan“ i Božidar Petković samo na starom gvožđu i sekundarnim sirovinama zaradilli 2,2 miliona evra


 

1 Comment

 1. LudZbunjenNormalan
  13/11/2020 - 8:21 pm

  Pa zar je to prva državna firma koja je tako prodata ?
  Svaka državna firma koja je prodata da se ispita za koji iznos prodata a koliko vredi stvarno.
  Biće pun zatvor ako sud počne raditi kako treba . Ili će trebati i novih sudija kao i političara i biznismena.
  Ha ha ha ha
  Biće veselo nema suda i političara

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.